Threads - съперникът на Twitter - регистрира 5 милиона потребители за часове

Threads - съперникът на Twitter - регистрира 5 милиона потребители за часове
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.07.2023
  • Share:

Съперникът на Twitter, приложението Threads на Meta, отчете пет милиона регистрации за първите си четири часа работа, според Марк Зукърбърг. Компанията се стреми да увлече потребителите от проблемната платформа на Илон Мъск чрез предлагане на по-дълги публикации, поддръжници на знаменитости и голяма прилика със своя конкурент.
Марки като Billboard, HBO, NPR и Netflix създадоха акаунти в рамките на минути след стартирането. Мета каза, че първоначалните поддръжници на знаменитости включват Шакира и Гордън Рамзи, като скорошен доклад предполага, че Опра Уинфри и Далай Лама също са били потърсени.
Потребителите на Thread ще се нуждаят от акаунт в Instagram, за да влязат. След като се регистрират, те могат да изберат да следват същите акаунти, които следват в Instagram, ако и те са се присъединили към новото приложение.
Приложението много прилича на Twitter визуално, въпреки че някои от формулировките са променени, с ретуитове, наречени „reposts" и туитове, наречени „threads". В миналото Meta нямаше нищо против да копира конкурентни продукти, включително стартирането през 2020 г. на функцията Reels на Instagram, известна със сходството си с кратките видеоклипове на TikTok
Публикациите в Threads могат да бъдат дълги 500 знака, в сравнение с 280 за повечето потребители на Twitter, и видеоклипове с дължина до пет минути могат да бъдат публикувани, докато публикацията може да бъде споделена като връзка на други платформи. Потребителите могат да престанат да следват, блокират, ограничават или докладват други. Потребителите могат също да филтрират отговорите с определени думи в тях.
Meta стартира Threads в резултат на нов турбулентен период в Twitter, който наложи ограничения за гледане на туитове през уикенда в ход, който отчасти обвини събирането на данни от компании, изграждащи модели на изкуствен интелект.
В следващите публикации на Threads Зукърбърг се обърна към тези предизвикателства. „Мисля, че трябва да има приложение за публични разговори с над 1 милиард души в него. Twitter имаше възможността да направи това, но не успя. Надяваме се, че ние ще го направим", написа той. Реакцията на дебюта в сряда варираше от предпазливост до ентусиазъм, мнозина похвалиха лекотата му на използване, а някои казаха, че Илон Мъск трябва да се тревожи. Други посочиха, че бързата интеграция на приложението с Instagram показва колко мощна е станала Meta. Голяма част от разговора, по ирония на съдбата, се проведе в Twitter, където хаштагът „Threads" беше актуален в сряда вечерта.
Новината за предстоящото разкриване на Threads от Зукърбърг доведе до съгласието на основателя на Facebook и Мъск за битка в клетката, въпреки че не е определена дата за малко вероятната конфронтация.
Мета описва Threads като „ново, отделно пространство за актуализации в реално време и публични разговори, целящо да вземе това, което Instagram прави най-добре и да го разшири до текст, създавайки положително и креативно пространство за изразяване на вашите идеи". Twitter има потребителска база от повече от 250 милиона, докато се съобщава, че Instagram има 2 милиарда потребители.
Meta каза „Нашата визия е, че хората, използващи съвместими приложения, ще могат да следват и взаимодействат с хора в Threads, без да имат акаунт в Threads, и обратно, поставяйки началото на нова ера на разнообразни и взаимосвързани мрежи."
Meta няма да приема реклами в Threads поне тази година. В момента основната емисия е смес от съдържание, което потребителите следват, както и съдържание, препоръчано от алгоритъма. Понастоящем няма планове да се позволи на хората да ограничат това само до хора, които следват. Хората ще запазят своите потребителски имена от Instagram, намалявайки възможността хората да си присвоят имената с висок профил.
Имайки предвид критиките от страна на политици и активисти относно безопасността на децата на своята платформа, Meta задава по подразбиране за всеки потребител на Threads в Обединеното кралство под 18 години частен профил, който може да се разглежда само от хора, одобрени от потребителя.

Станете почитател на Класа