Бивш командир на "Айдар": „Прозорецът на възможностите“ за контранастъплението е до октомври

Бивш командир на "Айдар": „Прозорецът на възможностите“ за контранастъплението е до октомври
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.07.2023
  • Сподели:

Постигането на значителни успехи по време на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна до октомври ще позволи да се разблокират други видове оръжия от Запада, които не достигат на украинските сили, смята бившият командир на рота на батальона "Айдар" Евгений Дикий.

 

 

В интервю за Radio NV той отбелязва, че сега украинското контранастъпление има „прозорец на възможности“ до октомври и Западът „заявява ясно“ за това, информира "УНИАН".

В случай на известен успех Украйна може да получи оръжие, което ще помогне на ВСУ да завършат войната. Но ако дотогава няма резултати, Киев ще бъде убеждаван да замрази конфликта.

 

Бивш командир на "Айдар": „Прозорецът на възможностите“ за контранастъплението е до октомври

 

„Ако през лятото и сухата част на тази есен покажем някакви значителни резултати, тогава има голяма вероятност да ни бъде осигурено това, което все още ни липсва, за да завършим победоносно тази война. И ако ако това не се случи, тогава те всъщност ще ни кажат в прав текст, че е време да замразим конфликта“, казва Дикий.

В този случай ще спечели руската парадигма на така нареченото „бойно равенство“: „Това означава сякаш и двете страни вече са направили максималното възможно, получили са максимално възможните резултати, така или иначе нито ние, нито руснаците ще постигнем нещо, тогава какъв е смисълът просто да погребваш хората в продължение на години на една и съща фронтова линия, по-добре е просто да „спреш да стреляш“ на същата тази фронтова линия, описва го Дикий.

Бившият командир отбелязва, че Украйна все още е зависима от волята на съюзниците, тъй като сега те я снабдяват с боеприпаси и снаряди.

 

Станете почитател на Класа