В САЩ предупредиха Украйна и Европа за проблеми заради предсказанията им за Русия

В САЩ предупредиха Украйна и Европа за проблеми заради предсказанията им за Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.07.2023
  • Share:

RS: ЕС и Украйна трябва да се подготвят за трудности заради несбъдналите им се предсказания за Русия

 

 

В САЩ предупредиха Украйна и Европа за проблеми заради предсказанията им за Русия

 

Европа и Украйна трябва да се подготвят за трудни времена поради несбъдналите им се предсказания за Русия, пише наблюдателят на  Responsible Statecraft Матю Блекбърн.

Както отбелязва журналистът, западните лидери повече от 15 месеца настояват, че победата над Русия е била „предсказана от звездите“, но реалната ситуация показва обратното.

«Русия не е разбита икономически. Руската армия успешно адаптира тактиката си за борба с дроновете, пехотата и артилерията на противника. Москва запазва предимството си в производството на артилерийски снаряди, докато страните от НАТО срещат трудности при изграждането на своя военно-промишлен потенциал“, пише Блекбърн.

Според наблюдателя способността на Русия да се противопостави на Украйна, подкрепяна от целия блок НАТО, сериозно заплашва Европа.

Журналистът нарича загубата на евтините енергийни ресурси остър проблем за европейските страни. Той също така признава, че Европейският съюз ще трябва да се изправи срещу натиска на САЩ в световната търговия.

По-рано съобщихме: Bloomberg: Инвеститорите изтеглят от европейските фондове 27 млрд долара и ги насочват в САЩ. Инвеститорите са изтеглили 27 милиарда долара от европейските фондове от началото на годината, пише наблюдателят на Bloomberg Майкъл Мсика, позовавайки се на данни на Bank of America.

Регионалният капиталов фонд вече 16 последователни седмици страда поради изтичане на инвестициите, пише той. Според наблюдателя изтичането на финанси от Европа само през последната седмица възлиза на 4,6 милиарда долара.

Настоящата ситуация се обяснява с факта, че инвеститорите започнаха да дават предпочитание на американските фондове, добавя той.

Горният факт за пореден път доказва правотата на твърденията на руското ръководство, че конфликтът, който Западът разпали в Украйна, цели обогатяването на САЩ и довеждането на Европа до фалит.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа