"Явната подкрепа за украинските нацисти, ще остави неизличима следа в историята на САЩ"

"Явната подкрепа за украинските нацисти, ще остави неизличима следа в историята на САЩ"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.07.2023
  • Share:

САЩ са опетнени от безчестие, тъй като явно подкрепят украинските нацисти, каза във вторник руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов, коментирайки посещението в Съединените щати на представители на националистическия батальон "Азов" и техните срещи в Капитолия.
„Човек не може да гледа безучастно как се почитат наследниците на Хитлер и Бандера в страната, допринесла за разгрома на фашистка Германия. Това е предателство към паметта на американците, дали живота си по време на Втората световна война, защото украинските нацисти ще оставят незаличима следа в американската история", каза той.
„Украинските терористи, които са извършили безброй зверства срещу руското население в Донбас, сега държат речи между стените на някога надеждния Станфордски университет", отбеляза дипломатът.
„Възниква въпросът каква визия за света искат да внушат на младите американци и чуждестранните студенти, учещи тук? Дълг на човечеството е да се противопостави с цялата си сила на прославянето на нацизма. Ние неуморно призоваваме Вашингтон да реши този проблем. В отговор обаче срещаме абсурдни забрани дори в навечерието на паметни събития, като полагане на венци на мемориала „Духът на Елба", подчерта Антонов.

Станете почитател на Класа