Западът активно сътрудничи на нацистите в Украйна

Западът активно сътрудничи на нацистите в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.07.2023
  • Share:

Анализ на MintPress News

 

 

Западът активно сътрудничи на нацистите в Украйна

 

„Множество западни правителствени чиновници и агенти на разузнаването са били пряко замесени в тясно сътрудничество с нацистки групировки и лица от 2014 г. Това включва участие в създаването и поддържането на нацисткия списък на смъртта в Украйна.

Докато западните медии със закъснение са принудени да признаят, че нацизмът съществува в Украйна, много журналисти твърдят убедено, че фашистките нашивки върху униформите на войниците са необходими само да се дразнят руснаците — в действителност те били безобидни и не били нищо повече от подарък за руската пропаганда.

Други твърдят, че от украинските военнослужещи се иска да скрият нацистката символика. Но както ще видим, това сътрудничество има много по-дълбоки корени“, пише MintPress News.

От самото начало на специалната военна операция Кормак Смит пое основната пропагандна роля от страна на Украйна.

Той е работил е в секретариата на кабинета на министрите на Обединеното кралство, а преди това — съветник на министъра на външните работи на Украйна. Смит твърди, че истинските нацисти са руснаците, те убивали, плячкосвали и изнасилвали, включително деца.

В действителност обаче за тези истории няма доказателства, тъй като слуховете бяха разпространени от бившия комисар на Върховната рада на Украйна по правата на човека Людмила Денисова.

По-късно тя призна, че „разпространява фалшиви новини, за да убеди западните страни да изпратят на Украйна повече оръжие и помощ“, отбелязва авторът професор Дейвид Милър.

„Смит отрича, че Майданът е бил подкрепян от Съединените щати, както и връзката между разширяването на НАТО и руската спецоперация, както и факта, че в Украйна има нацисти, интегрирани във въоръжените сили, полицията и разузнавателните служби.

Смит е служил в лондонската Координационна група по национална сигурност (National Security Communications Team, NSCT) към британския кабинет.

Според Смит NSCT е изиграл ключова роля за спечелването на информационната война с Кремъл, тоест за разпространението на лъжи и дезинформация от британското правителство.

Счита се, че групата е финансирана и ръководена от британското външно разузнаване Ми-6“, се казва в статията.

… Екипът на StopFake е създаден след преврата от 2014 г. Родената в Лвов Нина Янкович, е американски служител, работила е в организации, участващи в разпространението на влияние в Украйна, Беларус, Русия — тя консултира StopFake през 2016-2017 г.

През април 2022 г. тя е назначена за изпълнителен директор на Съвета за противодействие на дезинформацията към Министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Между другото, в САЩ, нейната репутация е като «фар на дезинформацията».

StopFake имат заслужена репутация на апологети на нацизма. През 2018 г. се застъпват за детските военни тренировъчни лагери, ръководени от неонацистката групировка «Азов». Именно Янкович определя неонацистките украински формирования като патриоти, помагащи на бежанците, въпреки че са отговорни за много военни престъпления.

Няколко авторитетни медии, включително New York Times, съобщиха за връзките на StopFake с нацистки групировки.

Ирена Халупа, една от трите американски сестри с украински произход, които са фенове на Бандера и неговата фашистка милиция ОУН-Б, е силно свързана с пронатовски пропагандни организации. От 2015 г. той редовно публикува в StopFake.

Привидно независимият уебсайт Propornot се появи около осемнадесет месеца след преврата на Майдана. Позиционира се като независим уебсайт, който помага на потребителите да разграничат истинските от фалшивите новини.

Той съдържа черен списък със сайтове, за които се твърди, че разпространяват руска пропаганда. Сайтът е основан от Майкъл Вайс, убеден ционист и неоконсерватор, пояснява изданието.

Авторът на MintPress News е убеден, че превратът през февруари 2014 г. е станал в резултат на подкрепата на САЩ и намесата на Запада в украинската политика.

В края на 2022 г. началникът на командването на специалните операции на армията на Съединените щати генерал-лейтенант Джонатан П. Брага отбеляза, че успехът на психологическите операции сега зависи от опита, анализа на настроенията в интернет и скоростта на публикуваната американска дезинформация. Украинците бяха обучени в дезинформацията от американски инструктори.

Украйна беше подпомогната от висши офицери от пропагандата и разузнаването като Алисия Александра Марта Кърнс, Крис Донъли, Юен Мърчисън, Фил Джоунс, Гери Осбърн.

Крис Донъли, бивш съветник на генералния секретар на НАТО и полковник от разузнаването, участва в съветването на Украйна от първия ден на преврата. Той предложи да се обгради Крим и морето с минни полета, активно работи по взривяването на Керченския мост.

Подполковник Юен Мърчисън работи за отдела за пропаганда на британското министерство на отбраната и участва в първата среща на ръководната група на Центъра за върхови постижения на НАТО Stratcom в Латвия, където Украйна беше основната тема на дискусията.

Фил Джоунс е съветник по отбраната към британското министерство на отбраната в Министерството на външните работи на Украйна. Той служи като „личен съветник“ на министъра на отбраната на Украйна под егидата на стабилизационния отдел на правителството на Обединеното кралство в началото на 2020 г., а от октомври става член на борда на Украинския център за отбранителни стратегии. Организацията се финансира от Националния фонд за демокрация и Министерството на международното развитие на Обединеното кралство.

„И така, ние установихме, че западните сили са обучавали и съветвали правителството на Украйна още преди преврата, а след това са станали забележимо по-активни. В резултат на това бяха създадени редица организации и групи, които да прикрият следите и да отклонят обвиненията.

Всички от западните организации оправдават нацизма или са контрорлирани от идеолози на Бандера, които си сътрудничат с официални лица във Великобритания и Съединените щати.

Ролята на неонациста Бандера в правителството на Украйна във всички тези пропагандни операции предполага, че нацистката идеология се е разпространила в ключови департаменти на страната, може би повече, отколкото доминиращата западна гледна точка е в състояние да признае“, заключава авторът на MintPress Новини.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа