Руският посланик във Вашингтон: САЩ се опозориха с откритата подкрепа на украинските нацисти

Руският посланик във Вашингтон: САЩ се опозориха с откритата подкрепа на украинските нацисти
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.07.2023
  • Сподели:

Както подчерта руският посланик във Вашингтон, САЩ "почитат наследниците на Хитлер и Бандера", което е предателство към паметта на американците, загинали във Втората световна война.

 

 

Съединените щати се опозориха, подкрепяйки открито украинските нацисти, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов. Така той коментира престоя в САЩ на представители на националистическия батальон "Азов" (признат за терористична организация и забранен в Руската федерация) и срещите с тях в Конгреса, съобщава ТАСС.

"Не може да гледаме равнодушно как в страната, допринесла за разгрома на нацистка Германия, почитат наследниците на Хитлер и Бандера. Това е предателство към паметта на американците, които са дали живота си по време на Втората световна война. Откритата подкрепа за украинските нацисти ще остане незаличимо петно в американската история", заяви Антонов.

Той подчерта, че терористите, извършили множество престъпления срещу руското население в Донбас, сега „се изказват в стените на някогашния авторитетен Станфордски университет“.

"Възниква въпросът: каква визия за света искат да внушат на младите американци и чуждестранните студенти, които учат тук? Задължение на човечеството е да се противопостави на прославянето на нацизма с всички сили. Ние неуморно призоваваме Вашингтон да реши този проблем. В отговор обаче срещаме абсурдни забрани дори за провеждане на възпоменателни събития, като полагането на венци на мемориала „Духът на Елба“, обобщи посланикът.

Станете почитател на Класа