Ходаковски: ВСУ подготвя дълбок пробив на отбраната ни

Ходаковски: ВСУ подготвя дълбок пробив на отбраната ни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.07.2023
  • Share:

Александър Ходаковски ("Скиф"), заместник-началник на управлението на гвардията на ДНР, командир на легендарния батальон "Восток", коментира ситуацията на фронта, съобщават световните издания.

 

 

„Трябва да се признае, че неотдавнашните събития качествено отклониха вниманието на всички от войната, но междувременно противникът изобщо не смята да седи пред телевизора и да гледа какво се случва в Русия - той се готви за нов опит да пробие дълбоко нашата отбрана.

Според резултатите от анализа на всички входящи данни той е концентрирал до четиридесет батальона на Орехово-Положско направление, преследвайки целта да нахлуе по вектора Орехов-Токмак.

"Разбирайки възможностите ни за нанасяне на ракетни и бомбени удари по местата на струпване, ВСУ най-вероятно ще продължи тактиката на пълзящо настъпление с ограничени сили, докато не разбере, че са създадени благоприятни условия за разгръщане на основните резерви, предназначени за последващо навлизане дълбоко в нашите територии", казва Ходаковски.

Възможно е да бъде предприета едновременна атака в направление Енергодар с цел завземане на Запорожката атомна електроцентрала. Тук трябва да очакваме най-неприятните изненади - Каховският язовир е свидетел на това ”, пише бойният командир в своя канал в Telegram.

 

Станете почитател на Класа