Трябва да очакваме удара на ВСУ в началото на юли

Трябва да очакваме удара на ВСУ в началото на юли
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.07.2023
  • Share:

Относителното затишие на фронта не бива да подвежда никого. И не мислете, че ВСУ са изчерпали потенциала си и настъплението е затънало.

 

 

 

Първо, противникът продължава да атакува по целия фронт, тече активно сондиране на отбраната ни. Някъде работят ДРГ, някъде се използват сили до батальон. Така или иначе напрежение има навсякъде по фронтовата линия.

Второ, ВСУ не са изчерпали никакъв потенциал. Личният състав в Украйна беше достатъчно мобилизиран, за да си позволи да хвърлят най-малко десет хиляди на „Линията Суровикин“ при разузнаване в сила. Е, да, получи се месесто и кърваво разузнаване в сила, но на кого му пука в Киев и още повече на Запад? ВСУ имат достатъчно техника за ново мощно настъпление, то ще бъде достатъчно за пробив на отбраната и за консолидиране.

Трето, продължават ракетните удари по нашата военна и гражданска инфраструктура и това очевидно е част от подготовката за настъпление. Косвено присъствието на чужди наемници (включително специалисти по информационна война) в Краматорск, където те бяха атакувани с ракети, също показва подготовката на настъпление. Какво могат да правят бившите американски рейнджъри в град при фронта? Едва ли са дошли да ядат пица.

Четвърто, Киев и НАТО като цяло, и Вашингтон в частност, без продуктивна, добра или поне ярко на картинка настъпление, няма да стигнат доникъде. Трябва да оправдаят минали загуби, икономически трудности, а и изборите идват скоро.

А на 11-12 юли е срещата на високо равнище на НАТО, където е желателно да се покаже значителен резултат. Защото това „Свраче гнездо” е обречено да пламне. И сега си струва да се изградят варианти каква ще бъде новата фаза на настъплението Антоновският мост в Херсон е опит да се изпита възможността за десант през Днепър на малък плацдарм с последващо разширяване. Най-вероятно ще бъдат създадени няколко такива плацдарма наведнъж. Освен това това може да бъде както посоката на основния удар, така и отклоняването на силите.

Личният състав и техниката на ВСУ ще бъдат достатъчни за два основни удара. Дори сега, след загубата на значителен брой танкове и бойни машини на пехотата. Въз основа на разбирането колко важен е компонентът на информационната война за Киев, много вероятно ще има повторен опит за навлизане на територията на Белгородска или Курска област с завземане на някое селище, за предпочитане поне докато тече срещата на върха на НАТО. Въоръжените сили на Украйна чисто и просто след това ще изоставят всички, които са отишли там, защото никой не съжалява за пушечно месо.

В същото време дейностите на психологичната война ще започнат да се активизират в близко бъдеще, а украинските центрове ще разпръснат темите за конфликта между армията и властите, армията и ЧВК и ще пишат за паника в руските власти. Накратко, всички стари песни на нов глас.

Врагът знае нашите слабости. Сигурен съм, че и ние ги познаваме, знам, че се работи активно за отстраняване на проблемите. Най-вероятно настъплението на ВСУ трябва да се очаква през първото десетилетие на юли. За това свидетелстват и сведения от другата страна.

 

 

Андрей Медведев, Превод: В. Сергеев, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа