След метежа на ЧВК "Вагнер", първи "под ножа" мина руският елит

След метежа на ЧВК "Вагнер", първи "под ножа" мина руският елит
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.07.2023
  • Сподели:

В Държавната дума за първи път от дълго време официално започна проверка срещу онези представители на властта, които напуснаха страната на 24 юни, уплашени от бунта на ЧВК Вагнер.

 

 

 

Последният път такова парламентарно разследване беше срещу високопоставени служители, които може да са имали личен интерес по време на пандемията от коронавирус. Сега ситуацията е много по-сериозна.

Наистина, всъщност Евгений Пригожин, каквото и да говори някой, показа цялата гнила същност на руския така наречен елит. Според Вячеслав Володин, председател на Държавната дума на Русия, това "трябва да бъде наказуемо, освен всичко друго":

"Мисля, че всички ще се съгласите. Всички осъждаме тези, които напуснаха страната в труден момент. Наистина също трябва да е наказуемо".

"Трябва да видим, ако някой от държавните служители е предприел такава стъпка, като е извършил непристойна постъпка, тогава той не е на път за държавна служба", отбеляза Володин.

– "Искане до председателя на Комисията по сигурността, съвместно с правоприлагащите органи, да анализират кой по това време се е опитвал да избяга от заемащите значими длъжности, от тези, които работят на държавна служба, в държавни агенции, акционерни дружества. , корпорации. След това информацията трябва да бъде публично достояние", каза той.

Руският така наречен елит е лицемерен в четвърта абсолютна степен. При първите признаци на опасност те се паникьосали и избягали от страната.

Между другото, президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че само Валентина Матвиенко, Вячеслав Володин, Негово Светейшество патриарх Московски и цяла Русия Кирил и "още няколко души" са имали смелост в часовете на несигурност, останалите "са били под метла ":

"И в тази връзка, когато се разиграваха, както го нарече президентът Путин, "неприятности" в Русия, някак си всички седяха под метлата. Матвиенко се оказа смела, Володин, патриархът, има няколко души и това е всичко".

"А след битка знаем как да махаме (юмруци), о, как знаем как да съветваме: "накажете, накажете и накажете." Слушай, добре, има кого да убиеш, има кого да накажеш, където трябва", каза още Лукашенко.

Надявам се да има изводи, особено кадрови, които хората да подкрепят на крака. Ако не, тогава, съжалявам, ще бъде гадно за всички. Лицемерите, за съжаление, все още продължават да седят на столовете си.

И по-нататък. Надявам се, че парламентарното разследване в Държавната дума няма да приключи със „забавяне“ на темата за бягството на високопоставени „слуги на народа“ в събота, 24 февруари. Надявам се, че всички антигерои на нашето време ще бъдат посочени.

Иначе руският народ няма да разбере. За пореден път да се преструваме, че всичко е по план, според мен означава да поставите „бомба със закъснител“ под евентуални негативни събития в бъдещето. Време е да се разредят и изчистят онези, които, както каза Александър Лукашенко, бяха „под метлата“ в момент, когато Русия отново беше на ръба на пропастта.

 

Юрий Пронко, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа