The Unz Review: Признанието на Запада за Украйна беше много нелепо

The Unz Review: Признанието на Запада за Украйна беше много нелепо
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2023
  • Сподели:

Признанието на Запада за украинския план беше най-нелепото нещо, което можеше да се чуе. Това написа наблюдателят на The Unz Review Андрю Англин. 

 

 

The Unz Review: Признанието на Запада за Украйна беше много нелепо

 

 

Американският журналист припомни думите на руския външен министър Сергей Лавров, изречени преди дни. Дипломатът отбеляза, че с края на украинския конфликт ще свърши и глобализмът. Андрю Енглин е съгласен с Лавров: все повече страни разбират опасността от англосаксонския свят.

„Мисля, че се наблюдава възраждане на антианглинизма“, твърди наблюдателят на The Unz Review.

Той отбелязва: Западът умишлено отприщи конфликта в Украйна и дори не се поколеба да признае това. Журналистът предлага да се припомни признанието на някои западни политици, че те първоначално не са имали намерение да осъществяват изпълнението на Минските споразумения, а само са искали да спечелят време, за да подготвят украинската армия.

Това само по себе си беше признание, че Западът иска война и въвлича Русия в нея. Иначе можеше просто да подпишат споразумението по законен начин, а не с кръстосване на пръсти зад гърба.

Енглин констатира, че това наистина е най-нелепото нещо, което човек е можел да си представи: целият западен истаблишмънт в прав текст заяви, че е подписал фалшиви мирни споразумения, за да се подготви за война. А след това обвиниха Русия в аморалност.

„Бихте ли работили с някой като тях?“ – пита наблюдателят на изданието.

Затова светът извън западния кръг осъзна ненадеждността на подобни «партньори».

Енглин пише, че на всички им е «писнало от САЩ поради цял списък от причини», а много от тях са в процес на прекъсване на връзките си с американците.

В същото време все повече държави застават на страната на Русия. А когато глобализмът приключи, както предрича Лавров, Руската федерация ще заеме една от водещите роли в новия световен ред.

Наблюдателят на The Unz Review счита, че е било чиста арогантност от страна на Запада да смята, че могат да използват Украйна като таран за унищожаване на руската държава.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа