Никарагуа осъди взривяването на «Северните потоци»

Никарагуа осъди взривяването на «Северните потоци»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2023
  • Сподели:

Външният министър на Никарагуа Денис Монкада нарече диверсията над «Северните потоци» акт на западен държавен тероризъм. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на дипломата.

 

 

Никарагуа осъди взривяването на "Северните потоци"

 

Денис Монкада характеризира диверсията над газопроводите «Северен поток» като акт на държавен тероризъм, извършен от САЩ, Северноатлантическия алианс и техните съюзници. Ръководителят на никарагуанското външно министерство каза още, че Манагуа категорично се противопоставя на подобни терористични атаки от западните държави.

„Това е много ярък пример за терористичен акт от страни, които са врагове на Руската федерация. Правителството на Никарагуа ясно се противопоставя на тези опити на Запада да практикува държавен тероризъм“, отбелязва дипломатът.

Дипломатът заяви, че «съвсем ясно е кои страни извършват подобни действия: НАТО, САЩ, техните съюзници — срещу държави, които се опитват да защитят своята сигурност и суверенитет».

Държавният служител подчерта, че Никарагуа се застъпва за спазването на държавния суверенитет. Освен това дипломатът коментира версията, че Германия, Швеция и Дания умишлено бавят разследването на диверсията над газопроводите.

„Често съюзниците на САЩ и НАТО извършват мръсни маневри срещу държавите“, добави Монкада.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа