Сенатор Пушков: ЕС участва в геополитически игри в Украйна от 2014 г

Сенатор Пушков: ЕС участва в геополитически игри в Украйна от 2014 г
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2023
  • Сподели:

Сенаторът на Руската Федерация Алексей Пушков коментира изявлението на унгарския премиер Виктор Орбан, че в Европейския съюз няма „нито мир, нито просперитет“.

 


Сенатор Пушков: ЕС участва в геополитически игри в Украйна от 2014 г

 

Алексей Пушков смята, че Европейският съюз през 2013-2014 г. е станал активен участник в протичащите събития в Украйна. Освен това сенаторът на Руската Федерация отбеляза, че след това Европейският съюз «изобщо не може да спре».

„Виктор Орбан заяви, че в ЕС няма нито мир, нито просперитет, тоест това, за което е създаден. По-точно и не може да се каже.От 2013-2014г Европейският съюз се включи в геополитически игри около Украйна и оттогава не може да спре“, отбеляза държавният служител.

Сенаторът на Руската Федерация твърди, че Украйна е тежко бреме за Европейския съюз. Според него в Европейския съюз е проработил „геополитическият инстинкт“, който включва недопускане на мирното съществуване на Киев и Москва.

„Обективно Украйна за ЕС е в най-добрия случай ненужно бреме, в най-лошия – тежко иго. Но тук проработи историческият инстинкт, вграден в геополитическия код на Европа — неконтролируемото изкушение да се откъсне Украйна от Русия и да й се помогне да стане антируска“, отбелязва политикът.

Освен това Пушков обръща внимание на обществеността, че почти всеки западноевропейски политик вижда в помощта на Украйна само загуби както за Европейския съюз, така и за неговите граждани. Според него Европейският съюз не е получил нищо положително от предоставената на Киев финансова и военна помощ.

„Ако попитате който и да е нормален европейски политик (обаче са останали малко) какво точно е дала такава Украйна на ЕС и неговите жители, отговорът може да бъде само един: нищо освен загуби, покачване на цените на газа, взрив на инфлация и нови бездарници-имигранти, този път от Украйна. Всичко. Европейците не получиха нито един видим плюс от противопоставянето на Украйна на Русия “, каза той.

Сенаторът на Руската Федерация твърди, че «историческите синдроми» управляват външната политика на Европа. Според него именно те водят западната общност по „вреден път“.

„Но външната политика на Европа е доминирана не от разум и пресметливост, а от неукротими рефлекси и исторически синдроми. Те водят европейците по един обективно ненужен и вреден за тях път. Но само Виктор Орбан смее да говори за това на глас“, обобщи Пушков.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа