Русия поиска отчета по разследването на диверсията срещу «Северните потоци»

Русия поиска отчета по разследването на диверсията срещу «Северните потоци»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2023
  • Сподели:

Дмитрий Полянски, заместник-постоянният представител на Русия в ООН, поиска отчета по разследването на взривяването на «Северните потоци». Държавите, разследващи атентата, заявиха, че информацията, която са получили, е секретна. Това съобщава ТАСС.

 

 

Русия поиска отчета по разследването на диверсията срещу "Северните потоци"

 

Полянски заяви, че Руската федерация още в средата на месеца е обявила необходимостта от получаване на информация за хода на разследването на диверсията. Властите на Германия, Дания, Швеция е трябвало да разкажат за хода на разследването.

„Считаме, че това е абсолютно неприемливо и настояваме нашата страна, която пострада в резултат на това престъпление, да получи информация за тази ситуация по същия начин, както Съветът за сигурност на ООН“, каза политикът.

Дипломатът отбеляза, че Русия отново ще повдигне този въпрос на заседанието на Съвета за сигурност на ООН.

Властите в Москва многократно се обръщат към Стокхолм, Копенхаген и Берлин с искане да се включи Руската федерация в разследването. Но на Русия беше отказано дори да се предостави информация по случая.

Заместник- постоянният представител на РФ в ООН нарече тази ситуация потресаваща.

Той отбелязва, че гореспоменатите три държави твърдят, че разследването на диверсията над „Северните потоци“ е секретно. Полянски подчерта, че е необходимо да се разбере как Швеция, Дания и Германия са готови да си сътрудничат.

„Няма да замитаме темата под килима“, обобщи политикът.

Припомняме, че по-рано германският вестник Unser-Mitteleuropa заяви, че семейството на Джо Байдън може да е замесено в прякото финансиране на терористичната атака срещу руския газопровод «Северен поток 2». Изданието публикува неизвестни досега факти около съдебното дело за дейността на украинската газова компания Burisma, в чиято корупционна дейност участва синът на американския президент Хънтър Байдън.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа