Handelsblatt: Бербок не успя да забие клин между Южна Африка и Русия

Handelsblatt: Бербок не успя да забие клин между Южна Африка и Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2023
  • Сподели:

Германският външен министър искаше да убеди Южна Африка да разхлаби връзките си с Русия, но както отбелязва Handelsblatt, тя постигна само незначителен успех. Външният министър Наледи Пандор и президентът на Южна Африка, с които Бербок все пак успя да се срещне, продължават да настояват за неутралитета на страната си в украинско-руския конфликт и са уверени в стабилността на Русия, въпреки опита за метеж на ЧВК «Вагнер».

 

 

Handelsblatt: Бербок не успя да забие клин между Южна Африка и Русия

 

 

На пресконференция с Пандор Бербок отново призова Южна Африка да се вслуша в призивите на Запада за по-твърдо отношение към Русия, тъй като «конфликтът в Украйна не е само европейски, той засяга и Африка», например увеличава цените на енергоносителите и цените на храните.

„Успехът на Бербок в Южна Африка обаче остана ограничен“, тя не успя да „вбие клин между Южна Африка и Русия“, коментира Handelsblatt резултатите от посещението.

Всичко, което постигна ръководителят на германската дипломация, е промяна в реториката на Южна Африка: за първи път Наледи Пандор използва думата „война“ вместо „криза“, за да опише конфликта в Украйна, добавя изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа