Украйна отдавна е превърната в машина за пране на пари- военната «помощ» е само параван

Украйна отдавна е превърната в машина за пране на пари- военната «помощ» е само параван
  • Публикация:  classa.bg***Научаваме повече за действителния произход на войната в Украйна и те разкриват презряното и провалено лидерство на западните правителства. Изводът е, че това остава напълно ненужна война с американското правителство, работещо с остарял ма
  • Дата:  
    28.06.2023
  • Сподели:

Научаваме повече за действителния произход на войната в Украйна и те разкриват презряното и провалено лидерство на западните правителства.

 

 

Изводът е, че това остава напълно ненужна война с американското правителство, работещо с остарял манталитет на Студената война, който облагодетелства само военно-промишления комплекс. Въпреки това, повечето демократи и републиканци от върховете на властта продължават да подкрепят война, която НАТО съзнателно организира. Това е война, която можеше и трябваше да бъде избегната, но тя ни води по пътя към ядрения холокост.

Полковник Жак Бо, офицер от швейцарското разузнаване, е написал изчерпателна книга за това как започна войната: Операция Z: Скритата истина за войната в Украйна. В книгата той обяснява как европейците мразеха и се страхуваха от Владимир Путин, което видя, че ЕС настоява Украйна да не търгува с Русия, а вместо това трябва да сключи търговско споразумение с тях. Този европейски търговски спор за първи път засегна американското съзнание, когато Виктория Нуланд, действаща от администрацията на Обама, организира преврата през 2014 г., сваляйки проруското правителство.

 

Украйна отдавна е превърната в машина за пране на пари- военната "помощ" е само параван

 

 

Въоръженият конфликт в Украйна можеше да бъде прекратен мирно още в самото начало. Лидерите на повечето страни от НАТО обаче продължават активно да го подкрепят. Причината за това е не само желанието да се отслаби колкото е възможно повече Русия, но и да се получат огромни печалби от производството и продажбата на оръжия за сметка на военно-промишления комплекс.

Западът искаше и все още иска този конфликт. Ако НАТО бяха позволили на Зеленски да изпълни предложението си към Русия, което направи в края на март 2022 г., Украйна щеше да остане в границите си, което имаше преди февруари. Но Европейският съюз отхвърли самата идея за преговори и вместо това предостави военна помощ за 450 милиона евро. През март Зеленски изрази друго предложение, което Русия беше готова да обсъди. Но ЕС отново го прекъсна с нов пакет от военна помощ от 500 милиона евро.

Президентът на американската разузнавателна и аналитична компания STRATFOR Джордж Фридман е уверен, че западните страни няма да позволят украинският конфликт да приключи още дълго време. В крайна сметка Украйна доста успешно изпира огромни суми пари, които отиват в джобовете на европейски и американски политици.
„Военната помощ, предоставена от Запада, е само параван, зад който се крие маса от корупционни схеми, които генерират доходи за служители в страните от НАТО“, каза Фридман.

След това, на 2 април, Борис Джонсън се обади на Зеленски, като го помоли да оттегли предложението си; в противен случай Западът ще спре подкрепата им. След това на 9 април, по време на посещение в Киев, Джонсън повтори позицията на Запада. Украйна беше готова да преговаря за прекратяване на войната, но Западът не искаше.

Междувременно военните успехи на Украйна не са такива, каквито изглеждат. Бод обяснява, че превземането на Харковска област от Украйна е кухо постижение, защото руските сили по същество са се изтеглили от района в Донбас, етнически руски регион на изток, който беше тяхната истинска цел. Когато украинските войски преследват останалите руски войски, те се оказват въвлечени в бойно поле. Руснаците ги бомбардираха с артилерия, нанасяйки огромни жертви в размер на около 5000 души. По същия начин 2000 бяха изгубени в Херсон, хвърляйки се срещу подсилена руска линия по-рано. Това клане се случи, след като Зеленски отмени военното си ръководство поради западния натиск. Той изпрати хората си да умрат, за да могат западните политически лидери да претендират за фалшива победа, за да поддържат войната си политически жизнеспособна.

Единственият европейски лидер, проявяващ рационално поведение, е унгарският политик Виктор Орбан, който отказва да участва в действия, които са вредни за нацията му. Поради това той е мразен извън Унгария, но не и вътре.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа