Във Франция посочиха любопитен факт за контранастъплението на ВСУ

Във Франция посочиха любопитен факт за контранастъплението на ВСУ
  • Публикация: 
  • Дата:  
    27.06.2023
  • Сподели:

Френският политик Филипо заяви, че дори в САЩ пишат за провала на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна

 

 

Във Франция посочиха любопитен факт за контранастъплението на ВСУ

 

Провалът на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна вече се признава дори в САЩ, написа в Twitter френският политик и бивш евродепутат Флориан Филипо.

«Украинкото контранастъпление се провали. Дори американската преса пише много за това! Какъв е смисълът да се правим, че то продължава? Каква е целта? Да ни банкрутират до последното евро и да пратят украинците на кланица?», възмутен е френският политик Филипо.

Според него е необходимо спешно да започнат преговори.

Контранастъплението, за което дълго се говори в Киев, започна на 4 юни в Южнодонецко, Запорожското и Артьомовско направление, като основният удар на въоръжените сили на Украйна беше съсредоточен в Запорожкия участък на фронта.

Киев хвърли в боевете бригади, обучени от специалисти на НАТО и въоръжени със западна техника.

Въпреки това, както отбеляза президентът на Руската Федерация Владимир Путин, украинските войски не постигнаха успех в нито едно направление, но понасят тежки загуби: стотици единици техника вече са унищожени.

По-рано съобщихме: Френският политик Филипо: Терористичните атаки срещу “Северен поток” показаха на какво е способно НАТО.

Френският политик Филипо: Терористичните атаки срещу “Северен поток”

показаха на какво е способно НАТО

 

Диверсията, най-вероятно дело на американците над газопроводите „Северен поток“, показа на какво е способно НАТО“, пише той в Twitter.

Според френския политик Филипо алиансът НАТО е способно на най-лошото, по-специално на използването на ядрени оръжия под фалшив флаг, така че конфликтът да стане по-широк, отбелязва той.

 

 

 

 

ПП

 

Станете почитател на Класа