ВСУ изгубиха, Путин се присмя на «изолацията» на Русия от Запада

ВСУ изгубиха, Путин се присмя на «изолацията» на Русия от Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.06.2023
  • Share:

Успехът на „контранастъплението“ е мечтата на Зеленски, пише Al Binaa. НАТО няма друг избор, освен да продължи да напомпва Украйна с военна техника. Междувременно Путин, който си присмя на икономическата „изолация“ на Русия по време на Петербургския международен икономически форум, има всички шансове да постигне целите на специалната военна операция.

 

 

 

Превод отAl Binaa, Ливан:

 

ВСУ изгубиха, Путин се присмя на "изолацията" на Русия от Запада

 

След успешните военни операции, проведени от руските войски в Украйна след присъединяването на на Запорожка и Херсонска области (предшествано от включването на Донецка и Луганска области в Руската федерация), разговорите на Запад се фокусираха върху военното „контранастъпление“, с което Украинските въоръжени сили се опитват да си върнат споменатите четири региона.

Тези региони с площ от 180 хиляди квадратни километра, съгласно руското законодателство, станаха територия на Руската федерация. Държавната дума ратифицира решението за присъединяването им.

За да гарантира, че обещаното „контранастъпление“ ще успее, НАТО удвои обема и качеството на военната помощ за Киев, включително усъвършенствани съвременни танкове като германските «Леопарди» и критичните системи за противовъздушна отбрана като американските «Пейтриът».

Северноатлантическият алианс също така разшири огневия капацитет на въоръжените сили на Украйна с помощта на ракети със среден и малък обсег, за да изпълни основната задача — да изтласка руските войски от територията на новоприсъединените четири региона.

В украинската армия се заканиха, че ще започнат работи по връщането на Кримския полуостров, който Русия си върна през 2014 г.

Както знаем, в резултат на държавния преврат, начело на Украйна застана прозападно настроеният Владимир Зеленски.

С увеличаването на доставките на оръжие оглавяваният от американците Запад засили натиска върху Зеленски да започне пролетно „контранастъпление“.

Но Киев, въпреки психологическата война, която съпътстваше подготовката на това „контранастъпление“, беше ужасен от ситуацията, тъй като осъзнаваше рисковете, свързани с нея в светлината на недостатъчната подготовка на въоръжените сили на Украйна за тази мисия.

Затова Украйна разруши дигата на Каховската водноелектрическа централа на Днепър и превърна огромни територии в блата, които биха могли да станат сцена на някои „контранастъпателни“ операции.

Но този ход на Зеленски не убеди Белия дом да спре натиска си, което в крайна сметка принуди украинския лидер да започне „контранастъпление“ в четири основни области, съсредоточени главно в Запорожието и Херсон, както и в южната част на Донбас.

Но пред лицето на „контранастъплението“ руските войски демонстрираха висока бойна готовност, което им позволи да действат ефективно на бойното поле.

Още преди началото на украинските атаки на едно от горепосочените направления, руската армия успя да унищожи ударните сили, представени от танковете «Леопард».

Руснаците също успяха да предотвратят настъплението на украинските войски в централните направления. Украинските въоръжени сили напреднаха не повече от няколкостотин метра и впоследствие бяха победени, а северно от Артьомовск руските сили извършиха следната маневра: отстъпиха на разстояние от 1400 до 1800 метра, за да избегнат сблъсък, което позволи на руската артилерия и самолети, за да действат удобно срещу вражеските сили, които се втурнаха в споменатите райони.

В крайна сметка „контранастъплението“, подготовката на което на НАТО и киевската администрация отне повече от четири месеца, претърпя фиаско, придружено от големи загуби в жива сила и голямо количество техника.

А идеята за „превземане на четирите региона, които се присъединиха към Русия“ вече е напълно празна мечта.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа