Цялото обръщение на Президента на Русия Владимир Путин

Цялото обръщение на Президента на Русия Владимир Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.06.2023
  • Share:

 

Действията, които разцепват нашето единство, всъщност са вероотстъпничество от собствения народ, от бойните другари, които сега се бият на фронта. Това е удар в гърба на държавата и народа ни. Такъв удар беше нанесен на Русия през 1917 г., когато страната водеше Първата световна война. Но победата й беше открадната.

 

 

 

Интриги, кавги, политиканстване зад гърба на армията и народа се превърнаха в най-големия шок, унищожаването на армията и разпадането на държавата, загубата на огромни територии. В резултат на това трагедията на гражданската война. Руснаци убиваха руснаци, братя — братя и всякакви политически авантюристи и чужди сили, които разделиха държавата, разпокъсаха я, користно се облагодетелстваха.
Няма да позволим това да се случи отново. Ние ще защитим както нашия народ, така и нашата държавност от всякакви заплахи. Включително – от вътрешно предателство. И това, пред което сме изправени, е именно предателство. Прекомерни амбиции и лични интереси доведоха до предателство. Да предадем родината си, народа си и каузата, за която рамо до рамо с другите ни части и подразделения се бориха и загинаха войниците и командирите от групата Вагнер.
Това е удар по Русия, по нашия народ. И нашите действия за защита на Отечеството от такава заплаха ще бъдат трудни. Всички, които умишлено са поели по пътя на предателството, които са подготвили въоръжен бунт, поели по пътя на изнудването и терористичните методи, ще понесат неизбежно наказание. Ще отговарят и пред закона, и пред народа ни. Въоръжените сили и други държавни органи получиха необходимите заповеди.

Русия днес води тежка борба за своето бъдеще, като отразява агресията на неонацистите и техните господари. Цялата военна, икономическа, информационна машина на Запада е фактически насочена срещу нас. Ние се борим за живота и безопасността на нашите хора, за нашия суверенитет и независимост. За правото да бъдем и да останем Русия — държава с хилядолетна история.

 

Цялото обръщение на Президента на Русия Владимир Путин

• Тази битка, в която се решава съдбата на нашия народ, изисква обединение на всички сили, единство, консолидация и отговорност. Когато всичко, което ни отслабва, трябва да бъде отхвърлено настрана, всякакви раздори, от които нашите външни врагове могат и се възползват за да ни подкопаят отвътре.

• Това, с което се сблъскахме, е именно предателство. Прекомерните амбиции и лични интереси доведоха до измяна. Измяната и на своята страна, и на своя народ, и на тази кауза, за която рамо до рамо с другите наши части и подразделения се сражаваха и загиваха бойците и командирите на групата «Вагнер».

• Всякакъв вътрешен смут е смъртна заплаха за нашата държавност, за нас като нация. Това е удар по Русия, по нашия народ. И нашите действия за защита на Отечеството от такава заплаха ще бъдат много твърди. Всички, които съзнателно тръгнаха по пътя на предателството, които готвиха въоръжен бунт, застанаха на пътя на шантажа и терористичните методи, ще понесат неизбежно наказание, ще отговорят и пред закона, и пред нашия народ.

• Тези, които организираха и подготвиха военен бунт, които вдигнаха оръжие срещу бойните си другари, предадоха Русия. И ще отговарят за това. А тези, когото се опитват да въвлекат в това престъпление, призовавам да не правят фатална и трагична, неповторима грешка, да направят единствения правилен избор – да спрат да участват в престъпни действия.

 

Видео: https://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2023/06/vvp-1.mp4?_=1

 

A.Z

 

 

 
 

Станете почитател на Класа