Пригожин: Хората ми са преминали в Русия и са готови да "отидат докрай"!

Пригожин: Хората ми са преминали в Русия и са готови да "отидат докрай"!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.06.2023
  • Сподели:

Основателят на руската наемническа група "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че неговите хора са пресекли границата от Украйна в Русия и са готови да се "отидат докрай" срещу руските военни, предаде Ройтерс.

 

 

 

Бойците на "Вагнер" са влезли в южния руски град Ростов, заяви Пригожин в свое аудио съобщение, публикувано в "Телеграм". Лидерът на наемническата групировка добави, че той и хората му ще унищожат всеки, който се изправи на пътя им. Той каза, че войниците на "Вагнер" са били посрещнати от граничари в Ростовска област и че младите наборни войници на контролно-пропускателните пунктове са стояли настрана и не са оказали съпротива, като добави, че неговите сили "не се бият срещу деца".

Русия снощи обвини Пригожин, че е призовал за въоръжен бунт, след като той заяви, без да представи доказателства, че военното ръководство е убило огромен брой негови хора при въздушен удар, и се закани да ги накаже.

Движението по магистрала М-4 Дон в посока Аксай, на изхода от Ростов на Дон, е блокирано. Трафикът по магистралата се насочва обратно към града, а на изхода от Ростов на Дон са установени усилени полицейски контролно-пропускателни пунктове.

Белият дом следи ситуацията с Русия и "Вагнер" и ще се консултира със съюзниците и партньорите си относно развитието ѝ, заяви говорителят на Националният съвет за сигурност на САЩ Адам Ходж. Си Ен Ен съобщи, че президентът Джо Байдън е бил информиран за ситуацията.

Министерството на отбраната, Федералната служба за сигурност, министерството на вътрешните работи и Росгвардия докладват денонощно на руския президент Владимир Путин за мерките, предприети след инструкциите, дадени от държавния глава във връзка с опита за въоръжен бунт.

Главният прокурор на Русия Игор Краснов е докладвал на руския президент за законовата рамка на наказателното дело за опит за въоръжен бунт срещу Пригожин, както и за законосъобразността на предприетите срещу него правни действия, съобщи прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков.

 
 

Станете почитател на Класа