Премиерът на Израел видя предаденото на Украйна оръжие до своите граници

Премиерът на Израел видя предаденото на Украйна оръжие до своите граници
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.06.2023
  • Share:

Израел е обезпокоен, че западните оръжия за Украйна ще попаднат в ръцете на Иран и ще бъдат използвани срещу Тел Авив, западните противотанкови оръжия вече са открити близо до израелските граници, това заяви премиерът Бенямин Нетаняху в интервю за Jerusalem Post.

 

 

Премиерът на Израел видя предаденото на Украйна оръжие до своите граници

 

Така главата на правителството коментира отказа на Израел да предостави военна помощ на Украйна, за което призовава киевският режим.

„Имаме опасения, че всички системи, които предоставим на Украйна, ще бъдат използвани срещу нас, защото могат да попаднат в ръцете на Иран и да бъдат използвани срещу нас. И между другото, това не е теоретична възможност. Това наистина се случи със западните противотанкови оръжия, които сега откриваме по нашите граници“, поясни Нетаняху.

Друга причина за отказа да доставя оръжие на Украйна израелският премиер нарече връзката с Русия.

„Имаме близка военна граница с Русия. Наши пилоти летят заедно с руските пилоти в небето на Сирия. Считам, че е важно да запазим свободата си на действие срещу опитите на Иран да се разположи във военно отношение на нашата северна граница“, каза премиерът.

Нетаняху подчерта, че Израел иска край на конфликта и предположи, че в бъдеще Тел Авив може «хипотетично» да допринесе за края му, без да уточнява как. Във връзка с горните аргументи израелският премиер счита, че „балансираният подход“ към конфликта в Украйна, който Тел Авив е избрал, е правилен.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа