Junge Welt: Киев не е бил готов за загуби при контранастъплението

Junge Welt: Киев не е бил готов за загуби при контранастъплението
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.06.2023
  • Share:

Две седмици след началото на украинското контранастъпление в Южна Украйна е ясно, че нещата не вървят на добре. Киев обвинява колективния Запад, че доставя твърде малко и прогрешни оръжия. Това пише наблюдателят на Junge Welt Райнхард Лаутербах.

 

 

Junge Welt: Киев не е бил готов за загуби при контранастъплението

 

„Фактът, че украинските войски понасят огромни загуби, също не се признава пряко публично.

Но във вторник вик за помощ премина през Мрежата. В него се умоляваха тези, които подкрепят украинската армия да й помогнат с медицински материали: «моля, изпращайте ги във възможно най-големи количества».

Това са материали, които се използват при спешната помощ за спиране на кръвотечението при ранени крайници, за да може на пациента да не му изтече кръвта до фактическото лечение на раната или до ампутацията на крайника», са казва в публикацията.

Доколкото викът за помощ завършва с уверението, че цената няма значение, авторът прави извода, че медицинската система на украинската армия не се е запасила със съответния брой от тези неотложни материали, а и че военното ръководство най-вероятно не е очаквало подобни огромни загуби.

«От украинската страна постоянно говорят за «частични успехи» на армията им в завоюването на няколко села.

Но успехите, като правило, не се оценяват по тяхното количество, а и отчетите са с доста противоречия в детайлите», отбелязва авторът.

Най-големият военен дефицит на украинската страна, както твърди авторът, е липсата на подкрепа от въздуха и слабата противовъздушна отбрана.

Руската артилерия, както отбелязва авторът, действа без всякакви препятствия. Хеликоптерите Ка-52 “Алигатор” играят важна роля в борбата с украинските танкове.

Те са снабдени с ракети, които могат да поразяват идентифицирани цели от разстояние до осем километра, затова могат да откриват огън без да са в пределите на досегаемост на украинските зенитни оръжия.

 

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа