"САЩ забавят украинския конфликт, подклаждайки Трета световна война"

"САЩ забавят украинския конфликт, подклаждайки Трета световна война"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.06.2023
  • Share:

Доставяйки оръжия на Украйна, САЩ водят кръвопролития и провокират Трета световна война, каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, отговаряйки на въпрос на медиите.
„Особено поразителна е лекотата, с която американците пилеят пари за украински клиенти. Пентагонът може да си позволи да „надцени" стойността на военното оборудване, доставено на Киев, като сбърка изчисленията си с няколко милиарда долара", каза Антонов, цитиран от пресслужбата на посолството.
„Докато се отделят безпрецедентни средства за закупуване на оръжия за режима в Киев, най-бедните държави в Африка, Латинска Америка и Азия остават без внимание. Има места на планетата, където хората умират от глад. В същото време Съединените щати смятат за по-належащо да удължат кръвопролитието и да провокират Трета световна война чрез фактическото участие на Запада в конфликта", отбеляза дипломатът.
Заместник-говорителят на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател, попитан за риска от ескалация на конфликта около доставките на оборудване за Украйна от Запада и одобрението на Вашингтон за доставка на изтребители F-16, призна че западната стратегия за предоставяне на военна помощ на Киев предполага увеличаване на доставките на оръжие за украинската армия.
По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, коментирайки доставките на западно оръжие за Украйна в интервю за RT, че специалната военна операция е започнала като гарантиране на сигурността на Донбас, въпреки че на практика вече се е превърнала във война с колективния Запад.

Станете почитател на Класа