Разбра се къде в чужбина са откарали тежко ранения разузнавач №1 на Украйна Буданов, фантастични успехи на ВСУ на това направление

Разбра се къде в чужбина са откарали тежко ранения разузнавач №1 на Украйна Буданов, фантастични успехи на ВСУ на това направление
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2023
  • Сподели:

След като е бил ранен, Буданов незабавно е бил евакуиран с хеликоптер във военна база, разположена в полския град Жешов

 

 

Кирил Буданов, ръководителят на украинското военно разузнаване, беше тежко ранен при руски удар на 29 май, съобщиха чуждестранни агенции, позовавайки се на източник от службите за сигурност.

 

 

След като е бил ранен, Буданов незабавно е бил евакуиран с хеликоптер във военна база, разположена в полския град Жешов. 

Според агенциите Кирил Буданов е бил изваден оттам със специален американски евакуационен самолет, който е доставил ранения в Германия за оказване на необходимата медицинска помощ.

Съответната полетна информация по маршрута Жешов - Германия беше потвърдена и от услугата Flightradar, която проследява въздушното пътуване в реално време.

В момента, както се съобщава, Кирил Буданов е в една от болниците в Берлин. Състоянието на шефа на украинското военно разузнаване се характеризира като тежко. Медицинският персонал на болницата полага всички усилия за стабилизиране на състоянието му и осигуряване на необходимото лечение.

Въпреки това, по-рано подобна информация беше разпространена и за Залужни, но, както се оказа, тя не отговаряше на действителността.

В таврическото направление украинските военни ликвидираха повече от четири роти руснаци, унищожиха и повредиха 53 единици бойна техника на противника.

Бригаден генерал Александър Търнавски, командир на Таврийската оперативно-стратегическа групировка на войските, каза в Telegram, че през последните 24 часа в това направление са извършени 36 сблъсъци и 578 обстрела, пише УНИАН.

По думите му подразделенията на ракетните войски и артилерията на Силите за отбрана на Таврическото направление през денонощието са изпълнили 1481 стрелби.

„Вражеските загуби в убити и ранени възлизат на повече от четири роти. Унищожени и повредени са 53 единици вражеска военна техника. По-специално 12 танка, 6 бойни машини на пехотата, 6 бойни бронирани машини, 3 МТЛБ, бронетранспортьори, 2A65 Msta -Б гаубица, 2 БПЛА "Зала" и автомобилна техника. Унищожени са и 3 места за съхранение на боеприпаси на противника", каза командирът.

Както съобщи УНИАН, общите бойни загуби на Русия в Украйна от началото на войната възлизат на 218 хиляди и 500 души. През изминалия ден украинските защитници ликвидираха 590 нашественици. 

Унищожени са и 10 вражески танка, 16 бойни бронирани машини, 19 артилерийски системи, две РСЗО и 24 оперативно-тактически БПЛА.

От Генералния щаб съобщиха, че въоръжените сили на Украйна успешно са провели настъпателни операции в направленията Новоданиловка-Работино и Левадное-Старомайорское и са били успешни. В района на град Угледар украинските войници успяха на някои участъци. 

По време на щурмовите операции те се фиксират на постигнатите рубежи. Също така подразделения на Въоръжените сили на Украйна успешно проведоха настъпателни действия в района източно от селището Ступочки, Донецка област. Те прогониха руските нашественици от техните позиции, пише УНИАН.

Руски военнослужещи обърнаха в бягство части на въоръжените сили на Украйна в посока Авдеевка, въпреки факта, че силите на противника бяха превъзхождащи. Това каза пред чужди агенции офицер от групировката Юг.

Той отбеляза, че групата му е трябвало да заеме наблюдателния пост на въоръжените сили на Украйна и да го удари с гранатомет. 

 

РИА «Новости»

 

 

Част от украинската група загина, а останалите бойци „просто избягаха“. След това обаче трябваше да се върнат - както предложи офицерът, по заповед на командването. Украинските сили се опитаха да си върнат позицията, но не успяха. Претърпяха още повече загуби - и отново избягаха.

Офицерът заключи, че моралът на въоръжените сили на Украйна сега е много нисък, пишат чуждите агенции. При всякакви сериозни сблъсъци врагът не се опитвал да се придържа към позиции и бягал.

 

По-рано бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че от началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна техните загуби са около 10 пъти по-големи от руските. Американският полковник, ветеран от войната във Виетнам Дик Блек заяви, че украинската контраофанзива "се натъква на стоманена стена".

Станете почитател на Класа