WNP: Моравецки призна дълбокия конфликт с Русия

WNP: Моравецки призна дълбокия конфликт с Русия
  • Публикация: 
  • Дата:  
    11.06.2023
  • Сподели:

„Абсолютен и дълбок“ конфликт е начинът, по който полският премиер Матеуш Моравецки описа отношенията с Русия. Според него той все повече мисли за експулсирането на руския посланик от Варшава, според WNP. От тази стъпка обаче го спират неизбежните ответни мерки — Моравецки се опасява, че без дипломатически канал поляците в Русия ще останат без помощ.

 

 

WNP: Моравецки призна дълбокия конфликт с Русия

 

 

В средата на ноември ракета падна в полското село Пржеводув. В резултат на експлозията загинаха двама полски граждани, пише порталът WNP.

„Русия трябва да понесе много далечни дипломатически последствия, не за падането на ракетата, а за ужасните престъпления, които извършва в Украйна…“, заяви полският премиер Матеуш Моравецки по време на пресконференция.

Според него Полша следи отблизо тези «престъпления» и правилно ги отразява на международните форуми и в хода на своята дипломатическа дейност.

„Разбира се, ние посочваме и този трагичен инцидент в Пржеводув, действия, свързани с летящи обекти над територията на Република Полша или Румъния, Молдова и други страни“, добави той.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа