"Активни бойни действия" в Запорожка област

"Активни бойни действия" в Запорожка област
  • Публикация: 
  • Дата:  
    10.06.2023
  • Сподели:

Активни боеве се водят тази сутрин в Запорожка област в Южна Украйна, каза в "Телеграм" представителят на руските окупационни власти Владимир Рогов. "В настоящия момент са възобновени активните бойни действия в участъка между Орехово и Токмак", намиращ се на фронтовата линия между руските и украинските сили, написа той.

 

 

Това става в момент, когато Киев заявява готовност да предприеме голямо контранастъпление срещу руските сили, отбеляза Франс прес.

Рогов не даде подробности, но според Александър Сладков, който има канал в "Телеграм", следен от над 1 милион души, двете страни се обстрелват с артилерия, а силите на Киев са в настъпление. "Водят се продължителни и тежки боеве", написа той рано тази сутрин и допълни, че "фронтовата линия е стабилна". "Врагът полага неимоверни усилия. Напразно. Нашите удържат", каза още той.

От украинска страна съобщават, че източната част на Украйна остава епицентърът на военните действия на фронтовата линия, а активните действия продължават в няколко сектора на Бахмутското направление. 

Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анна Маляр. Тя отбеляза, че обстановката е напрегната във всички участъци на фронта.

Според Маляр руснаците продължават да съсредоточават основните си усилия върху Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Мариинското направления, където продължават тежките боеве.

Също така по всички направления руснаците нанасят въздушни удари и извършват артилерийски и минометен обстрел.

"Врагът обаче не успява да постигне целите си. Нашите защитници отбиват атаките", подчерта Маляр.

В същото време в посока Бахмут руснаците изтеглят резерви и се опитват да задържат позициите си. 

„Прави опити за атака, но не успява. Сега нашите защитници водят активни боеве в няколко района на Бахмутското направление“, подчерта Маляр. 

Появиха се и кадри как техниката на Въоръжените сили на Украйна се движи по десанта в Запорожка област и е била унищожена с точен огън. 

 

 

ВИДЕО: https://t.me/RVvoenkor/46961

 

Станете почитател на Класа