Пушилин: Цяла Украйна трябва да бъде освободена

Пушилин: Цяла Украйна трябва да бъде освободена
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.06.2023
  • Share:

Изпълняващият длъжността глава на ДНР Пушилин счита, че в бъдеще е необходимо да се освободи цялата територия на Украйна

 

 

Пушилин: Цяла Украйна трябва да бъде освободена

 

 

Украинските войски трябва да бъдат изтласкани най-малко на 500 километра от административните граници на новите региони, новата граница може да премине по Днепър, но в бъдеще е необходимо да се освободи цялата територия на Украйна, това заяви изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин.

Според него освобождаването на четирите нови руски региона в техните административни граници вече не е достатъчно, тъй като в този случай обстрелите и диверсиите от страна на Киев ще продължат.

«Не защото го искаме, а защото разбираме с кого си имаме работа. Имаме си работа, уви, с украинския режим, който е абсолютно марионетен. А като цяло Западът, който напълно контролира всички процеси, разбира се, не си поставя за цел свободна, просперираща Украйна“, каза Пушилин в интервю за РИА Новости.

„Сега въпросът е колко да ги изтласкаме, за да не бъдат обстрелвани нашите населени места? Трябва да ги отблъснем поне с 500 километра.

Границата може да премине по естествената бариера Днепър.

В момента има някаква пауза, но противникът ни я използва за прегрупиране и ново натъпкване с оръжия. Те продължават да промиват мозъците на останалите граждани на Украйна», добави Пушилин.

«Затова в бъдеще не трябва да спираме до Днепър. Т.е. докато не бъде освободена цяла Украйна, ситуацията няма да завърши», завърши Пушилин.

 

 

 

K.K

Станете почитател на Класа