Пушилин: В Артьомовск няма нито един украински престъпник

Пушилин: В Артьомовск няма нито един украински престъпник
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.06.2023
  • Share:

Градът се контролира от Русия

 

Разпространяваният от киевските власти мит за «украинско присъствие» в Артьомовск не съответства на действителността, заяви изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин в интервю за РИА Новости.

 

 

Пушилин: В Артьомовск няма нито един украински престъпник

 

 

«Знаете какво е характерно за украинския режим, отчитайки монопола върху информационното пространство, те си позволяват всичко — въвеждат в заблуждение своята аудитория.

…Нито един украински престъпник няма в Артьомовск, нито един украински военен няма там, градът е под пълния контрол на Руската Федерация.

Артьомовск е под руски контрол, лично обиколих целия град заедно с вицепремиера Марат Хуснулин, който извърши оценка на плановете за възстановяване на града», каза събеседникът на агенцията.

Според него същото се е случило с донецката аерогара — украинците «я държаха в средствата за масова информация много дълго, след като там вече отдавна нямаше никакви «киборги».

Същата ситуация се повтори и в Соледар, добави Пушилин.

На 20 май руските войски установиха контрол над Артьомовск след повече от 220 дни бойни действия. По-късно, през нощта на 21 май, Министерството на отбраната на РФ съобщи, че в резултат на настъпателните действия на щурмоваците от ЧВК «Вагнер», с подкрепата на артилерията и авиацията на групировката войски «Юг», е завършено освобождаването на града.

 

 

 

K.K

Станете почитател на Класа