Захарова: Полша чрез Украйна се опитва да унищожи Русия

Захарова: Полша чрез Украйна се опитва да унищожи Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.06.2023
  • Share:

Варшава за сметка на Украйна се опитва да реши стратегическата си задача да унищожи Русия като независима държава, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки изявленията на полския премиер Матеуш Моравецки.

 

 

Захарова: Полша чрез Украйна се опитва да унищожи Русия

 

 

На 2 юни министър-председателят на Полша заяви, че събитията в Украйна дават шанс за промяна на геополитическата карта на Европа, за разширяване на ЕС до географските граници на европейския континент.

В същото време той добави, че «Украйна ще получи суверенитет, свобода, Полша — сигурност по границите си, а Европа — векове мир без заплахата от руския империализъм».

Според премиера събитията в Украйна дават шанс на Европейския съюз „да привлече Украйна, а може би след известно време и Беларус в орбитата на европейските структури“.

„Полша се стреми да реши собствените си геополитически задачи с украински ръце, които се свеждат до унищожаването на Русия като независима държава“, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Руската Федерация Мария Захарова на брифинг.

Тя добави, че има държави в ЕС, които са извън пределите на географска Европа, посочвайки «провала на западното образование» и ниското ниво на знания по география на тези, които идват на власт в Европа.

 

 

 

K.K

Станете почитател на Класа