Настъплението на Украйна вътре в Русия: Путин пречи на преговорите

Настъплението на Украйна вътре в Русия: Путин пречи на преговорите
  • Публикация: 
  • Дата:  
    08.06.2023
  • Сподели:

Няма съмнение, че украинската офанзива е започнала. Обявената за нея цел "връщането на териториите" в никакъв случай не може да бъде крайната цел. Както и никакви „преговори“ след резултатите нея него, които се съобщават от американските куратори на Украйна.

 

Официално руското министерство на отбраната съобщи за „неуспешен опит за широкомащабно настъпление“ на украинските войски в южнодонецкото направление. Имаше доста сериозни атаки и на други места, които въоръжените сили на Украйна проучваха, за да привлекат резерви, ако е възможен пробив.

В същото време терористите продължиха да тероризират Белгородска област. Само в село Новая Таволжанка са регистрирани 185 удара. В градския район Шебекински са изстреляни 611 единици различни боеприпаси.

Друго потвърждение беше издадено от отдела за стратегически комуникации на въоръжените сили на Украйна: „Руските пропагандисти ще разпространяват невярна информация за контранастъплението, неговите направления и загубите на украинската армия. Дори да няма контраофанзива".

"За целта са подготвени стари видеозаписи и снимки, които показват повредената техника, загинали и затворници. Както и други фалшиви материали", добавиха те.

След това е глупаво да не се вярва, че офанзивата е в ход.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза пред CNN, че САЩ вярват, че офанзивата ще успее: „Ние сме уверени, че тази контраофанзива ще позволи на Украйна да отнеме стратегически важни територии от Русия.“

Но дори и да не се получи, всичко е наред: „Това не е изпит. Ние не оценяваме контраофанзивата. Възнамеряваме да подкрепим Украйна в постигането на възможно най-голям напредък на бойното поле, така че тя да има най-изгодната позиция на масата за преговори".

Украйна няма да може напълно да „върне териториите от 1991 г.“, което е очевидно. Ако приемем, чисто хипотетично, че въоръжените сили на Украйна са окупирали някаква „стратегически важна територия“, тогава какво ще промени това? За какво ще се водят „преговорите“ и най-важното с кого?

Русия просто не може да се откаже от земята си, според конституцията. Пазаренето е неуместно тук. Зеленски със свой указ забрани преговорите с Путин. Дори самото присъствие на Владимир Владимирович начело на държавата слага край на преговорите. Това е задънена улица.

Това всъщност е цялата история, основната цел е промяна на конституционния ред на Русия, унищожаване на руската държава в сегашния й вид (и в крайна сметка разпокъсване и подчинение на Запада).

Очевидно е, че това е невъзможно „отвън“, възможно е само отвътре. Следователно задачата на въоръжените сили на Украйна „на място“ е да покажат на гражданите на Русия предполагаемата неспособност на руските власти да ги защитят.

Точно така Западът представя терористичните атаки срещу Белгородска област в информационното пространство, така ще бъдат представени всякакви украински „победи“ по време на настъплението.

Това трябва да се разбере ясно. Както и че украинската офанзива е само забавяне на неизбежния крах на Украйна. И това е нашата крайна цел. Просто защото няма друг начин.

 

 

Дмитрий Попов, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа