И вицепрезидентът на Тръмп влиза в битката за президент

И вицепрезидентът на Тръмп влиза в битката за президент
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.06.2023
  • Сподели:

Майк Пенс се обяви в понеделник за кандидат в надпреварата на републиканците за Белия дом през 2024 г., а това го изправя срещу бившия държавен глава Доналд Тръмп

 

 

Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс се обяви в понеделник за кандидат в надпреварата на републиканците за Белия дом през 2024 г., а това го изправя срещу бившия държавен глава Доналд Тръмп.

Кампанията на Пенс подаде декларация за кандидатстване във Федералната избирателна комисия. Пенс ще стартира кампанията си с видео и реч в ранния номиниращ щат Айова в сряда, казаха трима източника, запознати със ситуацията, пред "Ройтерс" миналата седмица.

Кандидатирането на Пенс го изправя срещу фаворита Тръмп, до когото той някога лоялно застана, но когото отказа да подкрепи при опита му да отмени резултатите от изборите през 2020 г., спечелени от демократа Джо Байдън.

Убеден социален консерватор, бившият губернатор на Индиана все повече се дистанцира от Тръмп. Заявява, че решението на Тръмп да насърчава бунтовниците, които атакуваха Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., е застрашило него и семейството му, които са били в сградата по това време.


Пенс се присъединява към нарастващо поле от републикански кандидати, което включва Тръмп, американския сенатор Тим Скот и бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли. Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм също планира да се включи в надпреварата в сряда, според човек, запознат с плановете на Бъргъм.

Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи се включва в надпреварата във вторник, като общият брой на републиканските кандидати става двуцифрен.


Броят на кандидатите, които се борят за номинацията, тревожи много противници на Тръмп в Републиканската партия, страхуващи се, че гласуването срещу Тръмп може да бъде разделено и да предадат номинацията на партията на бившия президент.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа