«Европарламентът е ад»

«Европарламентът е ад»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.06.2023
  • Сподели:

В основата на проблема, състоящ се в сексуален и психологически тормоз над младши сътрудции в Европарламента от страна на евродепутати са отношенията между политиците и служителите, наети да обслужват професионалните им потребности. Според потърпевшите този баланс е изместен в полза на евродепутатите, пише Politico, позовавайки се на собствено обширно разследване.

 

 

"Европарламентът е ад"

 

„Те са господарите на своето кралство. Освен това динамиката, която съществува в организацията, ги насърчава да поемат тази роля“, заяви пред Politico сътрудник на евродепутат, подал жалба срещу своя ръководител.

За много сътрудници, които се стремят към кариера в политиката, работата в Европейския парламент предоставя възможност да сбъднат мечтата си.

„Но ако техният крал или кралица безобразничат, ежедневието може бързо да се превърне в ад“, отбелязва изданието.

Сблъсквайки се с началник, упражняващ сексуален тормоз над нея, една помощничка на евродепутат се обърнала за помощ към парламента, но не намерила такава.

Според думите на жената, всички служби, с които тя се свързала, я посъветвали да си подаде оставката.

В резултат тя не успяла да получи помощи за безработица, за да поеме върху себе си удара заради ситуацията, възникнала не по нейна вина, пише изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа