Последните гастроли на Зеленски завършиха с провал

Последните гастроли на Зеленски завършиха с провал
  • Публикация: 
  • Дата:  
    02.06.2023
  • Сподели:

Al Mayadeen: Стратегията на Зеленски да настрои света срещу Русия води до неговото поражение

Зеленски продължава да гастролира по света, крещейки за моралния дълг на всички страни да подкрепят Украйна, пише Al Mayadeen. Тези действия напомнят стратегията на Буш преди окупацията на Ирак. Ако е така, тогава украинският лидер напразно върви по петите на американския президент: това е път за нищото, счита авторът на статията.

 

 

Превод от Al Mayadeen, Ливан:


Последните гастроли на Зеленски завършиха с провал

 

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че докато посещава други страни, Владимир Зеленски събира оръжие за мащабно „контранастъпление“, за което всички украински медии не спират да тръбят.

Въпреки липсата на какъвто и да е напредък, совалките на Зеленски са предназначени да демонизират Русия.

От една страна, украинският лидер иска да постигне изолация и бойкот на Москва, а от друга страна, да превърне финансовата и военна подкрепа за Киев в морален дълг, свързан уж с поддържането на международния мир и сигурност.

Реалните загуби на Украйна в продължаващия конфликт с Русия се крият, за да не се подкопава духът на украинския народ и да не се разочарова западната общественост, чиято решимост да продължи да подкрепя Киев отслабва на фона на нарастващите разходи за живот.

С други думи, никакви „контранастъпателни действия“ няма да доведат до резултата, за който Зеленски толкова мечтае.

Да започнем с посещението на Зеленски в Хелзинки и срещата на върха на Северните държави. Зеленски поздрави Финландия за присъединяването й към НАТО и отново призова Украйна да бъде приета в този съюз.

Но всичко, което получи от това посещение, беше снимка за спомен с лидерите на другите страни.

Обещаната военна помощ няма да надхвърли дори една четвърт от предоставената на Киев по-рано.

След това Зеленски посети Великобритания, Франция, Германия и Италия, но така и не успя да постигне доставка на оръжията, на които разчиташе.

Западът е готов да продължи да подкрепя Киев. В същото време той няма да нарушава баланса на силите и заявява, че Украйна не може да нанася удари по руска територия със западни оръжия.

Съответно помощта, която получи Украйна, не беше свързана с посещението на Зеленски. Западните държави просто потвърдиха придържането си към предварително избрания път.

След това Зеленски пристигна в Холандия, където произнесе речта „Без спрарведливост за Украйна няма мир».

Той се срещна и с папа Франциск във Ватикана. След това отиде на срещата на върха на Арабската лига в Джеда, а след това пристигна в Хирошима, за да присъства на срещата на върха на Г-7.

Всичко това е част от стратегията, чиято цел е да настрои всички срещу Русия и да покаже „единството на света“ по отношение на ситуацията в Украйна.

Последните «гастроли» на Зеленски напомня за действията на Джордж Буш преди окупацията на Ирак през 2003 г.

Тогава Вашингтон не пестеше усилия да мобилизира глобална подкрепа и представяше свалянето на режима на Саддам Хюсеин като морално задължение. През този период администрацията на САЩ умишлено заблуди американското и международното обществено мнение, като използва колективния шок от 11 септември.

Тя използва методите на подстрекалство и принуда, за да всее страх в сърцата на американския народ и световната общност, които бяха под влиянието на Съединените щати след разпадането на Съветския съюз.

Вашингтон сплаши страните, които отказаха да се подчинят на американците, и ги обвини в съучастие с „оста на злото“.

Бившият американски президент Джордж Буш се опита да опише американската инвазия в Ирак и Афганистан като «борба между доброто и злото», сравнявайки ги с «кръстоносните походи».

Зеленски следва американските стъпки и цели да мобилизира света срещу режима, който счита за терористичен.

Той нарушава международното право и заплашва мира и сигурността, като се възползва от дейността на западните медии, които наричат ​​руската военна операция «варварски акт».

Що се отнася до участието на Зеленски в срещата на Г-7, която приключи в Хирошима на 21 май, възникват много въпроси, тъй като това са страните, които водят война срещу Русия.

Новият пакет от антируски санкции не беше свързан с посещението на Зеленски. Това е част от съгласуваните действия срещу Русия и Китай, които се считат за основна заплаха за сегашния световен ред.

Но понастоящем времената са други.

Еднополюсният свят, ръководен от Вашингтон, който съществуваше преди окупацията на Ирак, вече не съществува. Хегемонията на САЩ е разклатена, откакто те се изтеглиха от Ирак и Афганистан.

И ако преди окупацията на Ирак всички се страхуваха да се противопоставят на политиката на Вашингтон, днес някои страни станаха по-смели и открито заявяват за упадъка на еднополюсния модел на световно развитие.

Може да се заключи, че опитите на Зеленски да демонизира Русия и да мобилизира света в подкрепа на Украйна не са успешни.

Западните съюзници на Зеленски, оглавени от Съединените щати, признаха неспособността си да се изправят открито срещу Москва.

Те могат само да се опитат да „изтощат“ Русия и да настояват за мирно регулиране, което ще им помогне да избегнат горчивината на поражението.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа