В мрежата публикуват кадри от сателит на сградата на ГУР в Киев след съобщенията за руски удар

В мрежата публикуват кадри от сателит на сградата на ГУР в Киев след съобщенията за руски удар
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.06.2023
  • Сподели:

В мрежата се появиха сателитни снимки на остров Рибалски, където се намира сградата на Главното управление на разузнаването (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна, която е могла да бъде поразена от въздушен удар предишния ден нанесен от руските въоръжени сили. Вчера, 30 май, Владимир Путин потвърди ударите по централата на украинското разузнаване, а преди това, на 28 май, кметът на украинската столица Виталий Кличко се опита да представи някои нощни „подземни точки“ за доставка на НАТО оръжия.

 

 

В мрежата публикуват кадри от сателит на сградата на ГУР в Киев след съобщенията за руски удар

 

При един от последните въздушни удари по Киев руските войски удариха щаба на Главното разузнавателно управление в Киев, разположен на остров Рибалски. В мрежата публикуваха снимка на острова от сателит, която записва движението на тежка, вероятно строителна техника, която може да бъде привлечена за ликвидация на последващите удари.

 

В мрежата публикуват кадри от сателит на сградата на ГУР в Киев след съобщенията за руски удар

 

Припомняме , че на 28 май граждани на Украйна, които са в Киев, съобщиха в социалните мрежи, че в града се е чул някакъв тътен на фона на звуците от експлозии. В същото време очевидци отбелязват странни вибрации от земята. Кметът на града Виталий Кличко се опита да успокои украинците, като каза, че вибрациите са причинени от някаква техника на НАТО, която уж въоръжените сили на Украйна са прехвърлили на фронта. Експерти от своя страна изразиха увереност, че руските въоръжени сили са нанесли нетипични до момента атаки по столицата, вероятно с удари срещу цели, намиращи се под земята.

 

В мрежата публикуват кадри от сателит на сградата на ГУР в Киев след съобщенията за руски удар

 

„Това оръжие отива към фронта. Доста мощно. И може би вибрациите са свързани с това“, каза Кличко.

Трябва да се отбележи, че в Киев в този район се образува голямо задръстване поради блокирането на Гаванския мост, който свързва остров Рибалски, където се намира щабът на главното управление на украинското разузнаване, с Подол. Това съобщават в социалните мрежи жители на Киев и местни медии.

Вчера, 30 май, руският президент Владимир Путин обяви удара на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Украйна.

„Вече говорихме за възможността за удари по щабовете за вземане на решения, по центровете за вземане на решения. Разбира се, щабът на военното разузнаване на Украйна, който беше атакуван преди два-три дни, също принадлежи към тази категория“, заяви руският държавен глава.

На фона на тези изявления и доклади на някои „подземни точки“ в интернет се появиха кадри от почернялата сграда на ГУР в Киев. Редица експерти твърдят, че сградата и комуникациите под нея може да са били ударени от „Кинжал“. Също така в мрежата има мнения на други хора, които като цяло отричат ​​атаката срещу централата на украинското разузнаване, като отбелязват, че на снимката няма следи от сажди, а се вижда сянка от съседна строителна площадка.

 

 

 

 

 

Трябва да се отбележи, че в отговор на масирания удар по Киев на 29 май ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов заплаши Русия, че украинците „скоро“ ще отговорят на удара.

„Отговорът ни няма да закъснее. Скоро всички ще видят всичко “, цитират украинските медии думите на Буданов.

Сутринта на 30 май руски медии съобщиха за група дронове, свалени край Москва. Руското министерство на отбраната съобщи, че осем вражески дрона са били потиснати от радиоелектронна борба и система за противовъздушна отбрана «Панцир».
От Великобритания, която пък по-рано достави снаряди с обеднен уран, приветстваха атаките срещу Москва.
Дано всички да разбират последствията

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа