Терористът Гиркин: Глупаците свършиха, никой вече не иска в ЧВК Вагнер

Терористът Гиркин: Глупаците свършиха, никой вече не иска в ЧВК Вагнер
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.05.2023
  • Сподели:

Терористът Игор Гиркин-Стрелков коментира подробно изявлението на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин за загубите сред наемниците му.

 

 

В канала си в Телеграм той изразява дълбоки за достоверността на твърдението на Готвача на Путин, че в Бахмутската месомелачка са загинали само 20 000 загинали "вагнеровци". Според Гиркин загубите на частната военна компания за последните 6 месеца там са минимум един път и половина по-големи. Той обяснява и какво го кара да мисли, че Пригожин лъже.

"Лидерът на "Вагнер" заяви, че от затворническите колонии в неговата ЧВК са дошли 50 хил. От тях 10 хиляди били убити. В същото време самият Пригожин преди това заяви, че 26 хил. затворници са амнистирани и са се върнали по домовете си. И така, къде са отишли още 14 хиляди", чуди се Гиркин-Стрелков.

Според него част от тях вероятно са безследно изчезнали, "което в 99% от случаите означава смърт". Но повечето от тях вероятно са тежко ранени и осакатени и няма да се върнат в действие.

"По този начин. От 50 000 осъдени на практика всеки втори е попаднал в графата "безвъзвратни загуби"... Като минимум безвъзвратните загуби на Вагнер по маршрута от Попасна до западните покрайнини на Бахмут възлизат на 40 000 души. Към това трябва да добавим и загубите на частите и подразделенията на Въоръжените сили на Руската федерация, помагащи на Вагнер - както редовни, така и различни доброволчески части. Те също са големи, можете да бъдете сигурни", каза Гиркин.

Според него оценките на Пригожин, че ВСУ са загубили 50 000 души в боевете за Бахмут са "малко преувеличени".

"Дори ако ВСУ наистина са загубили около 50 000 войници в това направление, то загубите на руските въоръжени сили са същите. Така, че кой кого е смлял", риторично пита терористът.

Според Гиркин обявявайки занижени загуби на армията си Пригожин се опитва да създава илюзия, че все още разполага с боеспособни сили, каквито вече нямал. Бившият министър на отбраната на сепаратистите от ДНР посочва, че в ЧВК "Вагнер" са останали едва около 19 хил. наемници.

"Вече не получават по 10 хил. нови наемници всеки месец. Глупаците свършиха след касапницата", твърди Гиркин.

Станете почитател на Класа