Yeni Safak: Америка иска да превърне Украйна във «втори Афганистан»

Yeni Safak: Америка иска да превърне Украйна във «втори Афганистан»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.05.2023
  • Share:

Американските власти се подготвят за факта, че конфликтът в Украйна ще се проточи с години или дори десетилетия, като Корейската война. Това съобщава «Российская газета», позовавайки се на турското издание Yeni Safak.

 

 

Yeni Safak: Америка иска да превърне Украйна във "втори Афганистан"

 

Американските власти се подготвят за факта, че украинската криза ще се проточи с години или дори десетилетия, като Корейската война. Съединените щати искат да превърнат Украйна във „втори Афганистан“, като съзнателно замразят конфликта. Уточнява се, че корейският сценарий за Америка е бил предпочитано, а не принудително решение.

Турското издание твърди, че американските власти от самото начало не са искали да прекратят конфликта между Руската федерация и Украйна. Отбелязва се, че именно САЩ постоянно осуетяват опитите за мирни преговори.

„Съединените щати и Великобритания осуетиха всички опити Киев и Москва да бъдат привлечени на масата за преговори. А неотдавна те се отказаха от предложенията на Китай“, уточнява изданието.

Подобни факти за пореден път показват, че Америка започна продължителна прокси война с Руската федерация в Украйна. Целта на подобен конфликт е Русия да бъде отслабена колкото е възможно повече.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа