Въздушна тревога в почти цяла Украйна

Въздушна тревога в почти цяла Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.05.2023
  • Сподели:

Въздушна тревога е обявена на територията на почти цяла Украйна. Местните власти в Днепър и Запорижие съобщават за експлозии, но приканзват гражданите да не снимат и да не публикуват информация в интернет.

 

 

Междувременно анализ на сателитни данни, извършен от Би Би Си, показва мащабните укрепителни съоръжения изградени в Русия заради очакваната украинска контраофанзива.

Анализирани са стотици изображения, направени от Октомври насам, които показва територии с обширни окопи и укрепително-отбранителни съоръжения. Според Би Би Си, има четири локации, към които Русия е подходила с особено внимание, и където, вероятно очаква най-сериозни пробиви. Това са западното крайбрежие на Крим, градовете Токмак и Ривнопил, както и магистрален път Е105, където се забелязва система от окопи с дължина 35 км.

Очакваната контраофанзива вероятно ще бъде решаващ тест за Украйна, тъй като тя се стреми да докаже, че може да има значителни победи на бойното поле, благодарение на оръжията, които е получава от Запада.

Станете почитател на Класа