Flug Revue: Путин разгневи Запада, отменяйки Указ № 287

Flug Revue: Путин разгневи Запада, отменяйки Указ № 287
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.05.2023
  • Сподели:

Руският президент Владимир Путин разгневи Запада с неотдавнашния си указ. Тези данни сподели германският журналист Патрик Цвергер.

 

 

Flug Revue: Путин разгневи Запада, отменяйки Указ № 287

 

Путин подписа Указ № 336, с който отмени действието на друг свой Указ № 287. Последният беше подписан през 2019 г., като тази заповед предвиждаше въвеждането на забрана за редовни полети с Грузия. Така преди дни отпадна забраната за въздушен транспорт между двете съседни страни. Според Патрик Цвергер Западът е реагирал изключително негативно на руската инициатива. Това пише изданието Flug Revue.

„Указът на руския президент Путин, който отменя забраната за полети и позволява на грузинската авиокомпания Georgian Airways да възвърне правата си да каца в Русия, трябваше да предизвика въздишка на облекчение и в двете страни“, пише германският журналист.

От петък, 19 май, директните полети между Русия и Грузия са възобновени въпреки продължаващото напрежение между двете страни. Както отбеляза анализаторът на Flug Revue, тази ситуация не устройва Запада. Представители на последния разкритикуваха руската инициатива.

„На Запад към авиационното сближаване между Русия и Грузия се гледа с подозрение на фона на санкциите, наложени срещу руската страна. Прозападният грузински президент Саломе Зурабишвили нарече решението на Руската федерация провокация. Посланикът на САЩ Кели К. Дегнан разкритикува факта, че грузинският премиер Иракли Гарибашвили не се е противопоставил на решението, взето в Москва“, посочва наблюдателят на Flug Revue.

Патрик Цвергер отбелязва, че руската страна се е погрижила да изпрати в Грузия самолета Sukhoi Superjet, който не може да бъде конфискуван от западните представители. В резултат на това самолетът кацна в столицата Тбилиси в 13:00 часа местно време, а пристигането му в грузинската столица предизвика голям обществен отзвук. По-специално, полеттът стана най-популярният в порталите, които позволяват да се наблюдава движението на самолетите в реално време.

„Този ​​руски редовен полет разгневи Запада“, пише авторът на немското издание.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа