Дмитрий Медведев не вижда никаква нужда от преговори за Украйна

Дмитрий Медведев не вижда никаква нужда от преговори за Украйна
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    21.05.2023
  • Сподели:

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев не вижда смисъл да се водят преговори за ситуацията в Украйна и около нея в момента, защото „разговорите трябва да се водят само с господарите на киевското правителство във Вашингтон и само за постконфликтния световен ред".
Коментирайки последните забележки на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен срещу равноправните преговори между Русия и Украйна, Медведев написа в своя канал в Telegram в петък, че ще му бъде „трудно да не се съгласи с нея в това отношение".
„Това със сигурност е така. Как можете да се водят равноправни преговори с една полуразпаднала се неонацистка държава, която е под външно управление? Разговорите са възможни само с нейните господари, а именно с Вашингтон. Няма с кого друг да се говори", написа Медведев.
Според него преговори са възможни само по темата за "следконфликтния световен ред". „Твърде рано е обаче да се говори за това. Затова изобщо няма нужда от преговори" добави Медведев.
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза в кулоарите на срещата на Г-7 в Хирошима в петък, че равноправните преговори между Русия и Украйна трябва да бъдат отхвърлени. По думите й „страните-членки на Г-7 трябва да подкрепят така наречения мирен план на украинския президент Владимир Зеленски".

Станете почитател на Класа