Разкрачената поза на Трюдо с корейски политик раздели критиците

Разкрачената поза на Трюдо с корейски политик раздели критиците
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    21.05.2023
  • Сподели:

Прическата на Джъстин Трюдо превзе международните заглавия, заедно с  неуморните му ръкостискания и склонността му да изглежда без риза, когато камерите са близо. Сега добре възпитаните крака на канадския премиер са в центъра на вниманието
Преди срещата на върха на Г-7 в Хирошима Трюдо и делегация от канадски министри бяха в Южна Корея, за да отпразнуват 60-ата годишнина на дипломатическите отношения между двете страни, а и в опит за спасяване на сделка за завод за батерии за милиарди долари.
Преди да изнесе реч пред националното събрание, Трюдо позира за снимки с корейски политици, включително с председателя на националното събрание Ким Джин-пьо. Сред тракането на камерите, Ким се повдигна на пръсти, заигравайки се с разликата във височина от 20 см между двамата лидери.
Трюдо се наведе за момент до нивото на Ким, което предизвика смях от корейската делегация. След това той разтвори краката си, за да се постави на подобна надморска височина като Ким, движение, известно в Южна Корея като „маниерни крака", предназначено да изравни височината между двама души.
Корейските медии до голяма степен похвалиха жеста, като изданието Chosun го нарече „стопляща сърцето сцена", а YTN - че показва „грижовно мислене".
Канадското консервативно издание True North обаче написа, че след срещата е имало „някои канадци, които обвиняват Трюдо, че отново е засрамил Канада, докато е в чужбина".
Това не бе първият път, когато приветствията на премиера към политическите лидери получават внимание. През февруари едно ръкостискане с премиера на Албърта, Даниел Смит, яростен критик на министър-председателя, бързо се превърна в неудобно хващане.
Трюдо беше и първият, който ефективно избегна стратегията за силно ръкостискане на бившия президент Доналд Тръмп, оставила да изглеждат объркани световни лидери и политически съперници. При първата им среща през 2017 г. Трюдо сложи ръка на рамото на Тръмп.
А през 2016 г. Трюдо се опита да се ръкува с бившите президенти Барак Обама и Енрике Пеня Нието от Мексико, кръстосвайки неловко ръцете си и хващайки грешната ръка на Пеня Нието.

По време на посещението си в Сеул Трюдо се срещна и с президента Юн Сук Йол, като постави началото на по-голямо сътрудничество между двете нации, но също така разграничи как страните следват политиките за равенство между половете и грижите за децата.
Трюдо посети гроба на Франк Скофийлд, канадски мисионер, който подкрепи корейската независимост от Японската империя и е първият чужденец, погребан в Националното гробище в Сеул.

Станете почитател на Класа