Песков: Украйна спонсорира тероризма

Песков: Украйна спонсорира тероризма
  • Публикация: 
  • Дата:  
    15.05.2023
  • Сподели:

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини властите в Киев в тероризъм и добави, че за "пореден път се потвърждава, че решението на Путин за започване на специална военна операция е правилно".

 

 

В интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизия "Русия 1" Дмитрий Песков изрази увереност, че Киев не просто спонсорира убийства, но също така е техен организатор, вдъхновител и изпълнител.

Повод за коментара му стана изказване на началника на украинското военно разузнаване Кирил Буданов в началото на седмицата. Тогава Буданов заяви в интервю за Yahoo News: "Убивали сме и ще продължим да убиваме руснаци във всяка точка на света до пълната победа на Украйна".

 

Песков: Украйна спонсорира тероризма

 

Песков обвини Украйна, че се е превърнала в държава - спонсор на тероризма. Той добави, че подобни изказвания още веднъж доказват, че решението на президента Владимир Путин да започне така наречената специална военна операция е било правилно. Както и че руските специални служби знаят какво да правят. Според Песков думите на Буданов са безпрецедентни и трябва да бъдат осъдени, включително на Запад.

"Ясно е, че киевският режим стои зад убийствата, не просто спонсорира тези убийства, а е организатор, ръководител и изпълнител", заяви говорителят на Кремъл в отговор на въпроси на журналиста Павел Зарубин. Песков допълни още, че в случая "става дума за държава, спонсорираща тероризма".

И още: "За пореден път се потвърждава, че решението на Путин за започване на специална военна операция е правилно", посочи Песков.

Станете почитател на Класа