„Украйна няма да я има“: Гърция призова Запада да спре да доставя оръжие на Киев

„Украйна няма да я има“: Гърция призова Запада да спре да доставя оръжие на Киев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.05.2023
  • Сподели:

Гръцкият политик Христу заяви пред РИА Новости, че Западът и Атина трябва да спрат да изпращат оръжия в Украйна. Той отбеляза, че кураторите на киевския режим наливат масло в огъня, което може да доведе до пълното унищожение на Украйна.

 

 

Западът и Гърция трябва да спрат да изпращат оръжия в Украйна, заяви генерал-майор от военновъздушните сили на Гърция в оставка, генерален секретар на Гръцко-руския съюз, президент на Дружеството на приятелите на Крим в Гърция Павлос Христу.

„Изпращането на военни материали и оръжия в случай на каквото и да било стълкновение е най-лошото нещо, което може да бъде. Нито едно споразумение с НАТО или в рамките на ЕС не налага договорно задължение на Гърция да изпраща оръжия. Няма причина да изпращаме оръжия“, каза Кристу.

Политикът отбеляза, че „политиката на изпращане на оръжия трябва да бъде спряна. И Западът трябва бъде спрян.”

Христу смята, че изпращането на нови оръжейни системи принуждава Руската Федерация да използва онези оръжия, които все още не са използвани.

„Ако тя започне да използва стратегическа авиация, започне да бомбардира, тя (Украйна) няма да съществува. Сега Русия не прави това. Тя удря цели, но не използва съвременни оръжия. Това е решението на Америка да налее масло в огъня. Защото Западът иска да продължи войната“, каза Кристу.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа