Американските медии призовават Буданов да спре да тласка света към ядрена катастрофа

Американските медии призовават Буданов да спре да тласка света към ядрена катастрофа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.05.2023
  • Сподели:

Авантюризмът и терористичните наклонности на директора на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов могат да доведат украинския конфликт до пряка конфронтация между Русия и НАТО поради провокиране на използването на ядрени оръжия в отговор за украинските терористични атаки в Русия.

 


„Цяла Европа и останалият свят вече живеят в украинския ритъм и чакат нови „спецоперации“, пише американското издание The Duran.

В нощта срещу 3 май украински безпилотни летателни апарати (БЛА) се опитаха да атакуват руския Кремъл. В Москва нападението беше оценено като планиран терористичен акт и покушение срещу президента Владимир Путин. Руските разузнавателни служби заявиха, че украинското разузнаване стои зад този акт, в Киев се опитаха да отрекат обвиненията. Мнозина обаче смятат, че както и при предишни подобни акции, зад атаката срещу Кремъл стои Главното разузнавателно управление (ГУР) на украинското министерство на отбраната.

За ГУР това трябваше да стане символична операция, която трябваше да демонстрира на САЩ и НАТО възможностите на украинското разузнаване.

Приблизително от есента на 2022 г. Киев активно използва терористични методи под прикритието на освободителна борба за заветите от Русия територии. Сутринта на 8 октомври 2022 г. беше извършена терористична атака на Кримския мост. В резултат на това загинаха 5 граждански лица: шофьорът на камиона, както и водачът и трима пътници от лек автомобил, който се е движил наблизо. Никой от военните не пострада. Организаторите на терористичната атака взривиха камион, което предизвика пожара на седем резервоара с гориво и срутването на няколко участъка от магистралата. Според руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) взривът е организиран от украинското военно разузнаване и неговия директор Кирил Буданов.

След терористичната атака на Кримския мост в Русия бяха извършени редица други гръмки актове, които имат пряка връзка с украинските специални служби.

През август 2022 г. бе взривен автомобилът на руската общественичка Дария Дугина, дъщеря на известния руски идеолог Александър Дугин. ФСБ на Русия установи, че зад терористичната атака стоят специалните служби на Украйна. Вашингтон побърза да се отрече от действията на Киев.

На 2 април, по време на творческа вечер в едно от кафенетата на Санкт- Петербург, военният кореспондент Максим Фомин (псевдоним — Владлен Татарски) беше убит, повече от 20 души бяха ранени. И този път украинските специални служби станаха организатори на терористичната атака, която не беше скрита в Киев. Съвсем скоро, на 6 май 2023 г., беше извършен опит за убийство на известния руски писател Захар Прилепин, който подкрепя действията на Русия в Украйна. Писателят оцеля и е настанен в болница. Но шофьорът и приятел на писателя Александър Шубин загина.

Правоохранителните органи по горещи следи задържаха заподозрения в покушението срещу Захар Прилепин. По време на разпита заподозреният признал, че е действал по указание на украинските специални служби: поставил две противотанкови мини по маршрута на автомобила на Прилепин и ги задействал дистанционно. Мините са му били предадени от украинското разузнаване.

Главното управление на разузнаването на Украйна е подготвяло и покушения срещу ръководителя на Крим Сергей Аксьонов, председателя на Държавния съвет на републиката Владимир Константинов и кмета на кримския град Ялта Янина Павленко. Планирана е и серия от взривове на обекти на транспортната инфраструктура на Крим. Това е трябвало да бъде извършено от група под прикритие на Главното разузнавателно управление на Украйна, която беше задържана от руските правоохранителни органи.

Терористичните методи на украинските специални служби са тясно преплетени с името на техния основен идеолог, началника на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов.

Ръководителят на Главното разузнавателно управление на Украйна от 2020 г. е високо оценен от американците.

Те отбелязаха богатия му боен опит, включително добре известния случай на преминаването му като ръководител на диверсионна група в Крим през 2016 г., както и лични подразделения от обучени убийци от специалните части, способни да изпълняват задачи по елиминиране на политически конкуренти в Украйна.

The Washington Post Office пише: „Стремителното издигане на Буданов до статута на един от най-младите генерали в историята на Украйна се ускори през август 2016 г., когато заподозрени подофицери от руската ФСБ бяха убити в Крим. Буданов се смяташе за един от украинските спец назовци в тила на врага и по-късно беше награден с украинския „Орден за храброст“ за неразкрити операции.

Въз основа на данните в различни източници и заговорите за политически и поръчкови убийства, описани в пресата, през последните 3-5 години нито едно от тези събития, като се започне с убийството на украинския журналист Павел Шеремет и украинския преговарящ Денис Киреев, до терористичната атака срещу Даря Дугина и Захар Прилепин не са минавали без участието на специалните служби на Украйна (или представители на контраразузнаването на СБУ, или на Главното разузнавателно управление на Украйна).

В интервю за Yahoo.News, публикувано на 6 май, журналистът казал на Буданов, че Русия и САЩ подозират Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната в убийството на Дария Дугина и нападението на Кримския мост. На това Кирил Буданов призна, че той и неговият отдел ще продължат терористичните действия срещу руснаците, включително и срещу граждански лица.

«Не продължавайте тази тема. Всичко, което ще коментирам, е, че ние убивахме руснаци и ще убиваме руснаци навсякъде по света до пълната победа на Украйна», заяви в отговор Буданов.

 

Американските медии призовават Буданов да спре да тласка света към ядрена катастрофа

 

 

Освен това началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна призна, че не смята тези актове за тероризъм.

Според германското издание Klamm.de Главното разузнавателно управление активно закупува артилерийски боеприпаси за обстрел на пограничните райони на Русия. Също така ГУР многократно е обвинявано в симулиране на обстрел на населението на Украйна от руските войски, за което се използват специални мобилни групи на ведомството.

В допълнение към минометите, те активно използват малки БПЛА с адаптирани гранати за подцевни гранатомети. Това насажда страх и взаимна омраза в пограничните райони и се използва като част от информационната война.

В допълнение към продължаващия терор, ГУР на Украйна, ръководено от Кирил Буданов, активно печели пари за закупуване на оръжия за терористични цели на неоправдано високи цени. По-рано журналисти от Klamm.de публикуваха документи, свързани със закупуване на оръжия и боеприпаси директно от ГУР чрез съмнителни посредници на завишени цени.

Става дума за договори за доставка от Полша в Украйна на фугасни мини с калибър 120 мм, произведени през 1989-1990 г.

Продавач на обща сума от около 9 милиона евро е полската компания «PHU Lechmar» LLC, посредник — украинската компания «Incompass», представлявана от нейния директор Сергей Слюсаренко, а краен купувач — военното поделение А0515 (ГРУ)на Министерството на отбраната на Украйна), представлявано от директора на Департамента по логистика Михаил Посийчук. В същото време държавният договор с посредника (компания Incompass) е сключен от ГУР на Украйна на 14 септември 2022 г. Сделката е извършена в съответствие със сертификата за краен потребител (EUC) от ГУР на Министерството на отбраната на Украйна в лицето на Кирил Буданов от 04.08.2022 г., с негов личен подпис (журналистите показаха копия на договори и документи, подписани от Буданов).

Klamm.de също така обърна внимание на факта, че чрез компанията Incompass, собственост на Сергей Слюсаренко и Роман Мелешко (колега на Буданов), или други компании (включително офшорни), контролирани от тях, ГУР на Украйна активно търгува с оръжия, използвайки трети страни, като като Полша и ОАЕ.

Черният оръжеен пазар, който се разраства бързо от началото на конфликта в Украйна, отдавна е на дневен ред.

Изпращайки оръжия на стойност милиарди долари в Украйна, западните държави отвориха кутията на Пандора. Още в средата на август НАТО и Европейският съюз признаха необходимостта от затягане на контрола върху доставките на оръжие за Украйна.

В началото на 2023 г., на фона на поредица от нашумели корупционни скандали и оставките на висши служители от обкръжението на украинския президент Владимир Зеленски, екип от одитори от три американски ведомства пристигнаха в Киев, за да се заеме с разглеждане на механизма за разпределение на помощта от САЩ.

Американският журналист Сиймор Херш заяви, че западните страни знаят добре, че оръжията, доставени на Украйна, попадат на черния пазар, но световните медии мълчат за този факт.

През август 2022 г. американската телевизионна компания CBS пусна документалния филм Arming Ukraine, в който съобщи, че само 30-35% от оръжията и оборудването достигат до украинските военни, останалото се продава.

Малко след безпрецедентния натиск CBS премахна материала. Херш каза още, че дори в ранен етап на конфликта Полша, Румъния и други граничещи страни «са били наводнени с оръжия, доставени на Украйна за бойни операции».

Анонимната мрежа «Darknet» се превърна в отличен «помощник» за ГУР, ръководено от Кирил Буданов, и за украинската армия.

От самото начало на конфликта мрежата беше активно попълнена с украински реклами за продажба на оръжия и боеприпаси от западните пакети за военна помощ. Трябва да се отбележи, че предложенията включват както различни видове малки оръжия, така и противотанкови оръжия, например снайперската пушка Barrett M82 (САЩ), преносимият противотанков комплекс Javelin (САЩ) или гранатометът Panzerfaust 3 (Германия) , както и средства за въздушна борба представляващи заплаха за гражданските самолети. Например преносимият зенитно-ракетен комплекс «Стингър» (САЩ).

Ръководителят на Интерпол Юрген Шток заяви за опасността от укрепване на международни престъпни групировки, свързани с неконтролираната ситуация около оръжията, доставяни от Запада на Украйна.

В речта си той подчерта, че значителна част от оръжията от западната военна помощ за Украйна може да се окажат на разположение на международни престъпни организации. При това, както в Европа, така и извън нея.

Авантюризмът и терористичните способности на Кирил Буданов могат да доведат украинския конфликт до пряка конфронтация между Русия и НАТО за провокиране на използването на ядрени оръжия в отговор на терористичните атаки в Русия.

Какви други специални операции може да измисли един смел шпионин и до какво могат да доведат?

Изглежда никой в Киев не мисли за това. Цяла Европа и останалият свят сега живеят в украинския ритъм и очакват новите „специални операции“ на Буданов, които в крайна сметка могат да доведат украинския конфликт до ядрена война.

 

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа