Следственият комитет на Русия заяви за документи, доказващи подготовката на операции по нападение на Донбас през 2022 г.

Следственият комитет на Русия заяви за документи, доказващи подготовката на операции по нападение на Донбас през 2022 г.
  • Публикация: 
  • Дата:  
    11.05.2023
  • Сподели:

Председателят на Следствения комитет на Руската Федерация Александър Бастрикин заяви, че има документални доказателства, че бойци от Въоръжените сили на Украйна са подготвяли военна операция срещу Донбас през март 2022 г. Главата на СК РФ обяви по време на реч в Конституционния съд на Русия.

 

Следственият комитет на Русия заяви за документи, доказващи подготовката на операции по нападение  на Донбас през 2022 г.

 

 

Александър Бастрикин, председател на Следствения комитет на Руската Федерация, заяви, че ведомството разполага с информация, която потвърждава, че бойците от Въоръжените сили на Украйна са подготвяли военна операция в Донбас през март 2022 г. Ръководителят на Следствения комитет отбелязва, че украинските бойци са планирали да навлязат и на територията на Русия.

„Днес можем спокойно да кажем, че има документални доказателства, че през март 2022 г. украинските военни са подготвяли специална военна операция срещу Донбас с достъп до границите на Руската фФдерация“, каза Бастрикин.

Разбира се, с помощта на западните покровители и спонсори на Киевския режим.
Продължаваме да следим развитието на темата и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа