Бастрикин обвини Запада в опит да скрие разработването на биологични оръжия с помощта на Украйна

Бастрикин обвини Запада в опит да скрие разработването на биологични оръжия с помощта на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.05.2023
  • Сподели:

Председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин в интервю за РИА Новости заяви, че Западът прави опита да скрие разработването на биологични оръжия с помощта на биолаборатории в Украйна.

 

 

Бастрикин обвини Запада в опит да скрие разработването на биологични оръжия с помощта на Украйна

 

 

Бастрикин призна, че работата на западни лаборатории на територията на Украйна може да е необходима, за да се скрие разработването на биологични оръжия.
Според думите му работата в областта на микробиологията с помощта на бактерии и вируси може да бъде с двойно предназначение и да представлява както разработването на лекарствени препарати, така и използването на опасни инфекции за създаване на компоненти на биологични оръжия.

„Ако една държава използва териториите на други държави за провеждане на изследвания в тази област, подобно поведение може да се разглежда като желание да се заобиколят съществуващите процедури за наблюдение и мониторинг, и да скрият истинските цели и резултати от своята дейност“, каза Бастрикин.

Той добави, че Следствения Комитет продължава да анализира цялата налична информация за западните лаборатории в Украйна.

На 12 април Съветът на Федерацията на Русия единодушно одобри доклада на парламентарната комисия, разследваща дейността на американски биологични лаборатории в Украйна, документът вече е подкрепен от Държавната дума.

Според съпредседателя на комисията, заместник-председателя на Съвета на федерацията Константин Косачев, на територията на Украйна остават най-малко 30 американски биологични лаборатории. Сенаторът отбеляза, че основният поръчител на подобни изследвания всъщност е Пентагонът, което може да показва военния характер на биоразработките. Според думите му разполагането на американски биологични лаборатории в Украйна показва възможните планове на американците да използват своите военни срещу Русия.

Очаквайте подробности по темата.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа