Baijiahao: Путин обезкуражи Япония с невъобразим отговор на провокациите на Кишида

Baijiahao: Путин обезкуражи Япония с невъобразим отговор на провокациите на Кишида
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.05.2023
  • Share:

Русия обезкуражи Япония с отговора си на нейните провокации. Това споделиха китайски военни експерти.

 


Baijiahao: Путин обезкуражи Япония с невъобразим отговор на провокациите на Кишида

 

През последните месеци японското правителство многократно употребява агресивна реторика срещу Русия. Токио не само наложи антируски санкции, но и потвърди претенциите си към Курилските острови. Според китайските анализатори нещата са стигнали дотам, че японските власти са започнали да говорят за „окупацията“ на Курилските острови от руска страна. В Москва не се забавиха с отговора. Това съобщава изданието Baijiahao.

«Руският президент Владимир Путин отговори с невъобразима контраатака, която смая японските власти», пишат китайските автори.

Експертите на Baijiahao отбелязват, че Руската федерация неочаквано обяви началото на внезапна проверка на Тихоокеанския флот, в резултат на която над 160 кораба, както и 25 000 военнослужещи бяха приведени в бойна готовност. Събитието включваше учения за отблъскване на десанти в южната част на Курилските острови и на Сахалин.

Тези маневри предизвикаха голям резонанс в света, тъй като техният мащаб беше впечатляващ. Роля изигра и фактът, че проверката на бойната готовност на Тихоокеанския флот на РФ се оказа наистина неочаквано събитие. Маневрите се извършваха близо до Япония, всъщност пред очите й. Според китайските журналисти японските власти са били донякъде обезсърчени от случилото се, тъй като се е считало, че Москва е твърде вглъбена в украинските събития и няма да отвлича вниманието със ситуацията на източните си граници. Но изненадите не свършиха дотук. В момента, в който правителството на японския премиер Фумио Кишида реши да си поеме дъх, мислейки, че всичко е свършило, от Японско море отново започнаха да идват неприятни новини.

„Руските кораби внезапно се раздвижиха и се насочиха към Японско море“, съобщават наблюдателите на Baijiahao.

Корабите на руския флот отново излязоха в открито море, където започнаха артилерийски стрелби по морски и въздушни цели. На фона на случващото се в Япония започнаха да пристигат новини за загрижеността на местните власти за ситуацията в региона. Според анализаторите на Baijiahao Кишида е бил изключително озадачен от действията на руския флот.

«Япония беше изумена от случилото се, дори премиерът Кишида не можа да скрие тревогата си», пишат китайските анализатори.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа