В Украйна за първи път бяха използвани "Летящи джавелини", що за оръжие е това

В Украйна за първи път бяха използвани "Летящи джавелини", що за оръжие е това
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.05.2023
  • Share:

ВСУ започнаха да използват дронове камикадзе Switchblade 600

 

 

Въпреки факта, че вече многократно се съобщава за предаването на тези дронове-камикадзе на въоръжените сили на Украйна, едва сега се появиха първите документирани доказателства за използването на тези БПЛА. 

 

Както се оказа, дроновете Switchblade 600, предназначени главно за унищожаване на бронирани превозни средства, се използват от ВСУ за съвсем различни цели, пишат чужди агенции. 

По-специално, известно е, че последните се използват за унищожаване на разгърнати системи за противовъздушна отбрана. Още повече, че предвид вида им, става дума за използване на дронове в тила.

На видеозаписите, публикувани от въоръжените сили на Украйна, може да се видят първите моменти от използването на дронове камикадзе Switchblade 600, наричани още „летящи Javelin” поради мощната им бойна глава. Съдейки по публикуваните видео материали, атакувани са комплекси Тор-М и С-300В. Освен това, предвид обхвата на последния, е повече от вероятно атаката да е извършена в тила.

В момента е известно за повредата на системата Tor-M. С комплекса С-300В обаче има редица въпроси, тъй като след удара няма данни за мощен взрив и детонация на зенитни ракети. Това не изключва възможността украинските военни да са ударили макет.

Основният проблем на дроновете Switchblade 600 е, че последните могат да летят на разстояние до 40 километра.

 

Видеа: https://t.me/aviapro1/19744?single; https://t.me/aviapro1/19745?single

 

Станете почитател на Класа