ВСУ показаха последствията от въздушните удари в Бахмут

ВСУ показаха последствията от въздушните удари в Бахмут
  • Публикация: 
  • Дата:  
    04.05.2023
  • Сподели:

Руските войски се опитват да използват авиацията в Бахмут. Последствията от вражеските атаки бяха показани от украински защитници, съобщи военният наблюдател Роман Бочкала пред Фокус.

 

 

Във видеото може да се видят значителните разрушения, които остават в резултат на използването на бойни самолети. Един от бойците отбеляза, че такива кратери могат да се образуват след експлозии от въздушни бомби.

Депутатът и член на комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване във Върховната рада Юрий Мисягин също коментира ситуацията в Бахмут. На 2 май той показа видео, показващо редовен тежък обстрел.

„Крепостта Бахмут“, каза той в описанието на видеото. Народният депутат каза, че руската армия продължава да унищожава това, което е останало в града. Украинските войници продължават да държат линията и понякога контраатакуват.

Във вечерния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се казва, че врагът продължава да насочва усилията си към превземането на Бахмут. През деня войските на нашествениците проведоха неуспешни настъпателни операции в посока на селищата Ивановское и Предтечино.

В допълнение към Бахмут, Васюковка, Орехово-Василовка, Григоровка, Новомарково, Хромово, Часов Яр, Ивановское, Константиновка, Предтечино, Дилиевка и Южна Донецка област пострадаха от вражески обстрел. На Лимански, Авдеевски и Мариински посоки вражеските войски също се опитват да пробият позициите на украинските защитници, пише Фокус.

Украинските защитници показаха попадение на вражеската артилерия в Бахмут. Във видеото може да се види изстрел от противотанков комплекс. Впоследствие руската артилерия нанася удари по дворовете на къщите. Освен това руските нашественици влязоха във висока сграда. Градът в Донецка област всъщност престана да съществува, тъй като всички сгради, съоръжения и комуникации бяха унищожени в резултат на редовни удари и обстрели.

 

 

Видео: https://t.me/FastFocus/48508?single

Станете почитател на Класа