Холандската полиция арестува украински „Борис Джонсън“ за шофиране в нетрезво състояние

Холандската полиция арестува украински „Борис Джонсън“ за шофиране в нетрезво състояние
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    03.05.2023
  • Сподели:

Холандската полиция, която арестува украински шофьор във връзка с инцидент с шофиране в нетрезво състояние, с изненада установи, че името в шофьорската му книжка е на Борис Джонсън.
Фалшивата шофьорска книжка на мъжа, със снимката на бившия британски премиер и точната му рождена дата, се предполага, че е издадена през 2019 г. и е валидна до края на 3000 г.
Говорителят на полицията Тийс Дамстра каза, че полицаите са разследвали инцидент малко след полунощ в неделя, когато кола се блъсна в стълб близо до моста Ема в северния град Грьонинген. Колата била изоставена, но по-късно на полицията било казано, че шофьорът е на моста.
„Човекът не можа да се идентифицира и отказа да се подложи на тест за алкохол", каза Дамстра. 35-годишният мъж от малкото градче Зюидхорн, западно от Гронинген, бил арестуван и полицията претърсила колата. „Вътре полицията намери фалшива шофьорска книжка, принадлежаща на Борис Джонсън. За съжаление на този човек, ние не се хванахме на неговата фалшификация", каза Дамстра.
Полицията не може да каже къде е направен фалшивият документ, но Кися Хекстер, бивш кореспондент на обществената телевизия NOS, каза в туит, че фалшиви шофьорски книжки могат лесно да бъдат закупени в туристическите магазини в Украйна.
Дамстра добави: „Доколкото ми е известно, истинският г-н Борис Джонсън не е бил в Холандия по това време."

Станете почитател на Класа