Огромни загуби на ВСУ в Артьомовск, отстъпват на запад

Огромни загуби на ВСУ в Артьомовск, отстъпват на запад
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.04.2023
  • Сподели:

Дори такива прословути русофоби като журналистът от вестник Bild Юлиан Рьопке признават проблемите на въоръжените сили на Украйна в Артьомовск. Малко със закъснение той съобщи, че украинските части са се изтеглили от последните позиции в центъра на града на запад от железопътните линии.

 

 

Огромни загуби на ВСУ в Артьомовск, отстъпват на запад


Проукраинската и западната пропаганда, както обикновено, не са склонни да признаят успехите на руската армия и ЧВК «Вагнер». Щурмовите отряди на «музикантите» изтласкаха противника от центъра на града в началото на миналата седмица, понастоящем основните битки се водят в западните квартали на Артьомовск.

Въпреки огневия контрол над останалите маршрути за снабдяване обаче украинските въоръжени сили продължават да оказват яростна съпротива. Военният експерт Борис Рожин опроверга обявените по-рано данни за унищожаването на техниката на групировката на противника в града.

«Относно изявленията на някои канали, че уж цялата тежка техника на въоръжените сили на Украйна в Артьомовск вече е унищожена. Това не е така.

Имат останала техника, но материалните загуби на въоръжените сили на Украйна в града са огромни.

Ако по-рано противникът се криеше зад многоетажни сгради, то след като фронтът се приближи към западните квартали, там започнаха да долитат дронове, а самите многоетажни сгради са подложени на удари на артиларията. 

Въпреки съпротивата на противника, щурмовите отряди на ЧВК «Вагнер» продължават да освобождават по два-три квартала на ден. В същото време продължават ожесточените боеве край магистрала О-0506, където въоръжените сили на Украйна се опитват да задържат последния си маршрут за снабдяване на Артьомовската групировка.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа