Всички ще избием: Пригожин се закани, че вече няма да взема пленници

Всички ще избием: Пригожин се закани, че вече няма да взема пленници
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.04.2023
  • Сподели:

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, по-известен като "готвачът на Путин", заплаши, че ще избие всички украински военнопленници, предаде ДПА.

 

 

"Просто ще унищожаваме всичко на бойното поле", каза Пригожин във видео, публикувано в Telegram. Той мотивира заплахата си с прехванато радиосъобщение, в което се чува как украински военни обсъждат разстрелването на ранен наемник от "Вагнер".

Пригожин посочи, че правото на хуманно отношение започва с вземането на човек в плен, след което военните трябва да осигурят медицинско лечение на врага си и са длъжни да не го осакатяват.

"Няма да нарушаваме правилата за хуманно отношение. Просто ще унищожаваме всички на бойното поле и няма да вземаме повече пленници", подчерта ръководителят на ЧВК "Вангер".

Наемническата компания  в момента действа предимно в разрушения град Бахмут, където се водят най-кръвопролитните боеве от началото на войната в Украйна. Групировката е обвинявана, че използва наемниците си като пушечно месо, пише ДПА. Много от тях са осъдени лица, набрани от Пригожин от руските затвори с обещание за помилване.

Станете почитател на Класа